Praktisch

Data
De trainingen gaan door in Praktijk De Bolderkar in Maarkedal. We starten om 9u en eindigen om 15u.


Inschrijvingen zijn momenteel gesloten. Bij interesse kan je jou via bovenstaande knop opgeven voor de wachtlijst. Je wordt dan als eerste uitgenodigd van zodra de nieuwe data bekend zijn.


Aantal deelnemers
Minimum 6 en maximaal 10 deelnemers


Prijs
490 euro excl. BTW


Docent 
Nancy Baecke - integratief psychotherapeut, rouw- en verliescounselor, ACT- en psychodramatherapeut, docent en erkend supervisor

Opleiding psychodrama

3-DAAGSE TRAINING voor therapeuten, leerkrachten en kindprofessionals rond de mogelijkheden van psychodrama als therapeutische methodiek om met kinderen en jongeren taal en ontlading te geven aan wat binnenin hen leeft.


Omschrijving psychodrama
Een mens is het minst zichzelf als hij uit eigen naam spreekt. Geef hem een masker en hij spreekt de waarheid. - Oscar Wilde


Psychodrama beeldt uit wat binnenin leeft. Psychodramamethodieken ondersteunen kinderen en jongeren in de behoefte om ondergesneeuwde gevoelens te doorvoelen, zodat zij zelf tot een gegrond inzicht komen van wat ze nodig hebben om verder te kunnen. 


Inhoud
Kennismaking met het denkkader
- achtergrond en theoretische duiding van psychodrama
- de waarde van psychodrama als therapeutisch denkkader
- 3-delige opbouw van een dramasessie + rol van de therapeut
- toepassingsmogelijkheden van de aangeleerde oefeningen + casusintervisie
- begeleide uitnodiging tot het toepassen van de oefeningen in je eigen setting


Aangeleerde oefeningen
- sociaal atoom als ervaringsgericht instrument tijdens de intake- en verkenningsfase
- actiesociogram als methode voor assessment van hechtingsbelevingen
- legestoeltechniek bij wat tot nu toe onuitgesproken moest blijven
- dynamische levenslijn als hulpbronoefening
- intergenerationele levenslijn als methode om intergenerationele patronen te doorvoelen
- behoeftebrug om te shiften van gewoontegedrag naar authentiek gedrag
- de imaginaire toverwinkel als methode om zelfrealisatie te stimuleren
- metaforen als toegangspoort tot lijflijk weten
- werken met sprookjes om onderliggende behoeften zichtbaar te maken

- hoe werken met de interactiedriehoek binnen psychodrama

- levend kernkwadrant 


Kortom: een praktische 5-daagse training waarin je aan den lijve de kracht van psychodrama ervaart en naar huis gaat met een rijkgevulde koffer onmiddellijk inzetbare tools


Praktisch

Data
De trainingen gaan door in Praktijk De Bolderkar in Maarkedal. We starten om 9u en eindigen om 15u.


Inschrijvingen zijn momenteel gesloten. Bij interesse kan je jou via bovenstaande knop opgeven voor de wachtlijst. Je wordt dan als eerste uitgenodigd van zodra de nieuwe data bekend zijn.


Aantal deelnemers
Minimum 4 en maximaal 10 deelnemers.


Prijs
163 euro excl. BTW

Docent 
Nancy Baecke - integratief psychotherapeut, rouw- en verliescounselor, ACT- en psychodramatherapeut, docent en erkend supervisor


Schatgravers voor kindprofessionals


DAGWORKSHOP voor therapeuten, leerkrachten en kindprofessionals rond de mogelijkheden van het Schatgraversspel als coachingsmethodiek om met kinderen en jongeren taal te geven aan hun eigen talenten en krachten.


Omschrijving Schatgravers

Schatgravers is een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt. Een onmisbare coachingtool voor wie weet hoe kinderen en jongeren groeien als ze hun eigen talenten en valkuilen leren kennen. Maar hoe doe je dat dan? Welke materialen geven jou houvast? Hoe kan je die nieuwe inzichten verankeren zodat de kinderen ze blijven gebruiken? Hoe hou je het speels en toegankelijk voor jezelf en voor het kind?


Inhoud

Tijdens de dagopleiding Schatgravers voor kindprofessional word je ondergedompeld in het spel én mag ik jou als licentietrainer de kneepjes van het vak uit mijn eigen praktijk doorgeven. Er zijn ontelbare manieren om het te spelen. Wil je weten hoe, dan ben je welkom op onze workshop Schatgravers voor Kindprofessionals. Je leert al doende zodat je het spel meteen in je vingers hebt om thuis, op school of jouw praktijk aan de slag te gaan. Door het zelf te ervaren én met een op maat geschreven cursus bij de hand ontdek je talloze werkvormen en materialen om te gebruiken.


Je ontvangt een cursus waarin alle werkvormen uitgeschreven staan in woord en beeld, evenals een lijst met tips en werkvormen, spelsuggesties en verankeringstips en digitale printables om met de kinderen te gaan gebruiken.


Kortom: een praktische dagworkshop waarin je aan den lijve krachtontwikkeling via creatieve tools ervaart en naar huis gaat met een rijkgevulde koffer onmiddellijk inzetbare tools
 


Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden