Lara Debosschere

Opleidingsachtergrond

  • Master in de klinische psychologie, UGent

Specialisatie

  • hoogsensitiviteit bij kinderen en jongeren
  • weerbaarheid en sociale vaardigheden
  • stresshantering 

Lara is erkend klinisch psycholoog. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

  • laradebosschere@praktijkdebolderkar.com

Hallo, ik ben Lara.


Bij mij mag je ‘zijn’.


‘Zijn’ in je volledigheid, met dagen van zonneschijn, maar evengoed met periodes van wolken, regendagen of tijden van woelig stormweer. Wanneer de wind te fel blaast of de mist je zicht vertroebelt, loop ik graag een eindje met je mee om het levenspad te helpen ontdekken dat voor jou klaarligt. Samen is mijn sleutelwoord. Jij de kapitein van jouw tocht en ik de rechterhand die een arm om je heen slaat.


Oprecht gemeend verdedig ik de stelling dat ieder mens een eigen en uniek verhaal beleeft. Dat is meteen ook hoe mijn benaderingswijze er naar jou toe uitziet. In alle openheid luister ik naar wat in jouw leven speelt, welke hindernissen de weg bemoeilijken, maar zeker ook wat jou krachtig en bijzonder maakt. Samen zoeken we uit welke actieve rol we kunnen spelen, hoe we onze sterktes best kunnen inzetten, hoe we kunnen toelaten en accepteren wat is, waar onze valkuilen zich situeren, wat de hulpbronnen zijn die kunnen ondersteunen of helpen verzachten…


Tijdens mijn masterstage in een residentieel centrum voor kinderen en jongeren merkte ik dat het al vroeg in de ontwikkeling moeilijk kan lopen en dat de (gepaste) woorden om hier uiting aan te geven soms ontbreken. Naast de helende kracht van taal, breng ik daarom ook heel graag mijn creatieve geest binnen in de begeleiding. Op een creatieve manier, via spel of onder een individueel aangepaste vorm zoeken we uit wat voor jou werkt en hoe jij met zelfverzekerde pas je pad kan verderzetten. Het leven valt immers niet te bedienen of te voorspellen met een handleiding. Daar gaat zowel een uitdaging als een zegen in schuil, die beiden hun eigen functie kennen.


Al van jongs af aan vormde creativiteit ook voor mij persoonlijk het klankbord van mijn innerlijke gevoelswereld. Ik kan helemaal tot rust komen wanneer ik me in mijn atelier terugtrek en mezelf de ruimte schenk om mijn emoties aan de hand van persoonlijke creaties naar buiten te brengen. In mijn vrije tijd ging ik tevens negen jaar lang naar de kunstacademie, waar een eigen stijl en identiteit steeds meer vorm kreeg. Een eigenheid mogen ontwikkelen en deze ten volle tot z’n recht mogen laten komen, vind ik enorm belangrijk. Dit weerspiegelt zich ook in mijn manier van werken.


Jouw kern in al zijn waardigheid erkennen en (terug) laten sprankelen, vormt mijn allergrootste missie. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen bundelen we onze krachten en gaan we op zoek naar hoe jij verder kan op jouw levenswandel.

 

Een warme welkom,
Lara

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden