Nancy Baecke

Opleidingsachtergrond

 • Integratief Psychotherapeut
  (4-jarige opleiding)
 • Integratief verlies- en rouwcounselor,
  vzw De Bleekweide (2-jarige opleiding)
 • Basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie, Prof. Leni Verhofstadt
  (1-jarige opleiding)
 • School- en Pedagogische psychologie
  (4-jarige opleiding)

 • Bachelor in het secundair onderwijs, 
  (3-jarige opleiding)
 • ACT therapeut, ACT Academie (1-jarige opleiding)
 • Rots en Water trainer, Sjanstrainingen 
 • Trauma Informed Practice, Ybe Casteleyn
 • Trauma Skillstraining PTSD en CPTSD,
  Ybe Casteleyn

 • diverse kortlopende opleidingen mbt lichaamsgerichte therapie, stress- en relaxatietherapie, rouw en verlies, ontwikkelingsstoornissen, opstellingswerk en innerlijke groei


Specialisatie

 • emotionele pijn bij breed verlies en rouw
 • hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit
 • psychologische wendbaarheid en zelfzorg
 • diagnostisch onderzoek bij leer- en ontwikkelingszorgen


Nancy is coördinator en oprichter van de praktijk. Naast haar werk als psychotherapeute is zij ook freelance trainingsdocente en erkend supervisor. 


Nancy is lid van de Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP), de Belgisch - Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (BNVIP vzw), de Belgische Federatie voor Psychotherapeuten vzw en houder van het Europese Certificaat voor Psychotherapie. Zij is is erkend supervisor en freelance docent. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

 • nancy@praktijkdebolderkar.com

Hallo, ik ben Nancy.


Als achttienjarige wou ik de wereld begrijpen en ging ik wetenschappen studeren. Gebeten door biologie en fysica ging ik lesgeven in het secundair onderwijs. Tot ik geconfronteerd werd met zelfdoding in mijn klas. Het was voor mij het laatste duwtje in het volgen van mijn passie. Want ik voelde al langer dat ik ook met de andere rugzak waarmee jongeren naar school komen aan de slag wou, nl. de rugzak waarin ze hun emotionele pijn meedragen, maar ook die waarin groeimogelijkheden zitten die niet door boeken gevoed worden. 


Ik schoolde mij om tot integratief psychotherapeut en rouw- en verliestherapeut met specialisatie in lichaamswerk en psychodrama. Vanuit eigen verlieservaringen en gestuwd door wat ik zag gebeuren op school voel ik een grote affiniteit met emotionele pijn en groei. Ik hou ervan om vanuit beeldende en lichaamsgerichte methodieken taal te kunnen geven aan die pijn. Omdat ik geloof dat het signaalgedrag dat kinderen en jongeren ons tonen rustiger wordt wanneer ze taal leren geven aan hun eigen pijn en behoeften. Ik ben bezield door wat mogelijk wordt wanneer mensen in kwetsbaarheid en kracht dicht bij zichzelf durven komen.


Mijn gezin is voor mij de meest waardevolle bron van leren en groeien. Als ik aan hen uitleg wat ik doe als werk, vertel ik dat ik een blijmaker ben die kleine en grote mensen helpt om terug blijer te worden. En dat sommige kinderen mij een drakentemmer of babbeljuf noemen. Want dat is ook waarvoor ik sta: kinderen, jongeren en hun ouders helpen om opnieuw in hun kracht te mogen staan. Waar nodig temmen we de draken van onze emotionele pijn samen.


Mijn gezin (dat is mijn man Brecht en onze dochter Jade) begrijpt heel goed wat mijn passie en missie zijn. Nadat ik mijn thuispraktijk acht jaar lang alleen runde in een klein kamertje in onze woning hier wat verderop, zetten zij mee hun schouders onder de groei van de praktijk. We kochten deze plek, sloopten ze helemaal en bouwden ze samen terug op tot het warme nest dat het vandaag is. Onze dochter noemt haar papa sindsdien een echte makerman en zij ontpopte zich tot een heuse werfleider, met vuile botjes én glinsterende prinsessenjurk.  


Na drie jaar renoveren sloot ik in 2020 de deuren van mijn thuispraktijk en zwierde ik de deuren van Groepsprakijk De Bolderkar open. Samen met mijn collega's draag ik hier sindsdien graag uit wat voor ons zo belangrijk is: warmte, huiselijkheid, ongedwongenheid en het geloof dat (mogen) voelen helen(d) is.


Bij mij staat er altijd wel een verse tas soep, bloemetje uit de tuin of gezellig kaarsje op tafel. Ook mijn wandelschoenen staan nooit ver weg. (In mijn dromen stapt er binnenkort ook een therapiehond met mij mee.) Dat is de sfeer waarin ik jou ontvang en op je gemak laat voelen. Hoewel ik in mijn hoofd vaak zelf tientallen laadjes heb open staan, sta ik altijd voor een gedreven rust en hartelijke authenticiteit.


Ik ben naast psychotherapeut ook docent en erkend supervisor voor psychotherapeuten in opleiding. Collega's uit het werkveld kunnen hier ook terecht voor opleiding en supervisie.


Voel je welkom. Met wat er is. De draken temmen we samen.


Warms

Nancy


Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden