Nancy Baecke

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Integratief Psychotherapeut
  AIHP vzw (4j)
 • Docent en erkend supervisor 
  AIHP vzw
 • Integratief verlies- en rouwcounselor
  vzw De Bleekweide vzw (2j)
 • Basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie
  School of Dialectical Psychodrama
  Prof. Leni Verhofstadt (1j.)
 • Toegepaste Psychologie specialisatie School- en Pedagogische psychologie
  Vives (4j.)

 • Bachelor in het secundair onderwijs
  Arteveldehogeschool (3j.)
 • Psychogerontologie
  KULeuven (1j.)
 • Kinderyoga docent
  en therapeutisch kinderyogadocent
  Amba Amba en Helen Purperhart (1j.)
 • ACT therapeut
  ACT Academie (6d.)
 • Rots en Water trainer
  Sjanstrainingen (3d.)
 • Creatieve werkvormen in de zorg
  Lut Celie, Zorg-saam (3d.)
 • Ervaringsgericht werken met groepen
  vzw De Bleekweide (2d.)
 • Traumageïnformeerd onderwijs
  Traumacentrum België
 • Veiligheid als hoeksteen binnen therapie 
  Traumacentrum België


Lidnummer B.N.V.I.P. vzw 19870526-200615

Lidnummer Vlaamse Vereniging voor Schoolpsychologie 2021/2079
European Certificate Psychotherapy

Nancy neemt wekelijks deel aan intervisie vanuit verschillende intervisiegroepen (Rouw, Infant Mental Health, ACT, AIHP, ouderschapsbegeleiding) met collega's uit verschillende disciplines (psychiater, arts, psycholoog, orthopedagoog, psychotherapeuten en counselors).


Nancy volgt regelmatig individuele en groepssupervsies bij supervisors verbonden aan het AIHP en leidt eveneens de interne supervisie van de therapeuten in De Bolderkar.Nancy is de oprichtster en coördinator van Praktijk De Bolderkar. Vanuit de grote maatschappelijke vraag naar eigentijdse welzijnszorg, realiseerde zij een plek die zich wil onderscheiden door een toegankelijk therapeutisch aanbod in een huiselijk kader, midden in de natuur. Verschillende wetenschappelijke inzichten tonen een duidelijke meerwaarde aan in het gecombineerd werken vanuit lichaam en geest. Daarom koos zij ervoor om samen met therapeuten en psychologen uit verschillende disciplines een meerstemmig team te vormen. 


In januari 2021 werd haar privépraktijk een multidisciplinaire groepspraktijk. Nadat zij de praktijk 8 jaar alleen runde - toen nog vanuit haar woning in Etikhove, trekken vanaf dan ook anderen mee aan de (bolder)kar! Op een nieuwe plek die ze samen met haar gezin helemaal zelf renoveerde en tot een warme thuis maakte voor haar cliënten.


Nancy is rouw- en verliescounselor en Europees erkend integratief psychotherapeut. Ze studeerde in 2008 af als leerkracht in het secundair onderwijs en volgde nadien met onderscheiding een vierjarige specialisatieopleiding Toegepaste School- en Pedagogische psychologie.

Vanuit eigen verlieservaringen voelt zij een grote affiniteit met emotionele pijn en groei. Ze bekwaamde zich via een postgraduaatopleiding verder tot Integratief rouw- en verliescounselor om vanuit beeldende en integratieve methodieken taal te kunnen geven aan emotionele pijn van kinderen en jongeren. Om kinderen en jongeren ook vanuit een cognitieve invalshoek te kunnen benaderen volgde zij de opleiding tot Acceptance and Commitment Therapeut voor kinderen. 

​Om cliënten vanuit de meest recente methodieken te begeleiden, volgt zij regelmatig diverse kortdurende en langlopende opleidingen, zoals o.a. éénjarige basisopleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte kinderen- en jongerentherapie aan de Dialectical School of Psychodrama. Nancy is erkend Rots en Water trainer en gediplomeerd therapeutisch kinderyogadocente opgeleid door Vanessa Demeulemeester van Amba Amba en door Helen Purperhart (NL). Naast continue bijscholing neemt zij maandelijks deel aan intervisie- en supervisiegesprekken met collega's en supervisoren. Nancy is erkend supervisor en docent aan AIHP vzw.

Haar gezin is voor haar dagdagelijks de meest waardevolle bron van leren en groeien. Sinds een aantal jaar 'nest' Nancy ook graag rondom prille nesten. Ze ondersteunt met een warm en open hart gezinnen in hun zoektocht naar het ouderschap dat aansluit bij hun kinderen en wie ze zelf zijn als ouder. Bij Nancy staat er altijd wel een verse tas soep, bloemetje uit de tuin of gezellig kaarsje op tafel. Dat is de sfeer waarin ze jou ontvangt en op je gemak laat voelen. Hoewel ze zelf in haar hoofd vaak tientallen laatjes heeft open staan, staat ze altijd voor een gedreven rust en hartelijke authenticiteit.

Als Nancy aan haar gezin uitlegt wat ze doet als werk, vertelt ze dat ze een blijmaker is die kleine en grote mensen helpt om terug blijer te worden. En dat sommige kinderen haar een drakentemmer of babbeljuf noemen. Want dat is ook waarvoor ze staat: kinderen, jongeren en hun ouders helpen om opnieuw in hun kracht te mogen staan. Waar nodig temmen we de draken van onze emotionele pijn samen.


Je kan Nancy contacteren via nancy@praktijkdebolderkar.com

of via 0499/61 37 77. Ook de algemene vragen via info@praktijkdebolderkar.com komen bij Nancy terecht. 

Tijdens consultaties is Nancy niet bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.

open op maandag tot  vrijdag van 8u tot 21u en op zaterdag van 8u tot 17u

telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag tussen 9u en 15u
(behalve tijdens consultaties)

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.