Nancy Baecke

Opleidingsachtergrond

 • Integratief Psychotherapeut, AIHP vzw
 • Integratief verlies- en rouwcounselor,
  vzw De Bleekweide
 • Basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie, Prof. Leni Verhofstadt
 • School- en Pedagogische psychologie, Vives 
 • Bachelor in het secundair onderwijs, Arteveldehogeschool
 • ACT therapeut, ACT Academie 
 • Rots en Water trainer, Sjanstrainingen


Specialisatie

 • emotionele pijn, breed verlies en rouw
 • hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit
 • psychologische wendbaarheid en zelfzorg
 • diagnostisch onderzoek bij leer- en ontwikkelingszorgen


Nancy is erkend lid van B.N.V.I.P. vzw, ABP-BVP, 

de Vlaamse Vereniging voor Schoolpsychologie en is houder van het Europees Certificaat voor Psychotherapie.

Nancy is erkend supervisor via B.N.V.I.P. vzw en docent in de  4-jarige psychotherapieopleiding aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie vzw in Gent en in Koekelare.


Contactgegevens

 • nancy@praktijkdebolderkar.com

Hallo, ik ben Nancy.


Ik ben de bezielster van deze plek. Samen met mijn collega's vormen we een meerstemmig team dat samen de waarden uitdraagt die voor ons zo belangrijk zijn: warmte, huiselijkheid, ongedwongenheid en trajecten met cliënten die vorm krijgen vanuit wetenschap én intuïtie.


In januari 2021 werd mijn thuispraktijk een multidisciplinaire groepspraktijk. Nadat ik de praktijk 8 jaar alleen runde - toen nog vanuit onze woning in Etikhove, trekken vanaf dan ook anderen mee aan de (bolder)kar! Op een nieuwe plek die ik samen met mijn gezin helemaal renoveerde en tot een warme thuis maakte voor onze cliënten.


Ik ben rouw- en verliestherapeut en integratief psychotherapeut. Vanuit eigen verlieservaringen voel ik een grote affiniteit met emotionele pijn en groei. Ik hou ervan om vanuit beeldende en lichaamsgerichte methodieken taal te kunnen geven aan emotionele pijn. 


​Uit professionele nieuwsgierigheid en om cliënten op maat te kunnen begeleiden, volg ik regelmatig diverse kortdurende en langlopende opleidingen, zoals o.a. psychodrama,  ACT en focusing. Daarnaast neem ik maandelijks deel aan intervisie- en supervisiegesprekken met collega's en supervisoren. Ik ben erkend supervisor en docent aan AIHP vzw  -  want ookal gaat mijn hart liefst en ook het vaakst naar de cliënten die ik hier op mijn mat mag ontvangen, de onderwijsmicrobe blijft kriebelen.

Mijn gezin is voor mij dagdagelijks de meest waardevolle bron van leren en groeien. Gesterkt door mijn eigen groeiproces als mama en vrouw, 'nest' ik graag rondom prille nesten. Ik ondersteun met een warm en open hart gezinnen in hun zoektocht naar het ouderschap dat aansluit bij hun kinderen en wie ze zelf zijn als ouder. Ik ben bezield door wat mogelijk wordt wanneer mensen in kwetsbaarheid en kracht dicht bij zichzelf durven komen.


Bij mij staat er altijd wel een verse tas soep, bloemetje uit de tuin of gezellig kaarsje op tafel. Ook mijn wandelschoenen staan nooit ver weg. Dat is de sfeer waarin ik jou ontvang en op je gemak laat voelen. Hoewel ik in mijn hoofd hoofd vaak zelf tientallen laadjes heb open staan, sta ik altijd voor een gedreven rust en hartelijke authenticiteit.

Als ik aan mijn gezin uitleg wat ik doe als werk, vertel ik dat ik een blijmaker ben die kleine en grote mensen helpt om terug blijer te worden. En dat sommige kinderen mij een drakentemmer of babbeljuf noemen. Want dat is ook waarvoor ik sta: kinderen, jongeren en hun ouders helpen om opnieuw in hun kracht te mogen staan. Waar nodig temmen we de draken van onze emotionele pijn samen.


Welgekomen,

Nancy


Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal
Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00