Carolien Coesens

Opleidingsachtergrond

 • Master in de psychologie, UGent
 • Bachelor Leerkracht Lager Onderwijs, Katho
 • Somatic Experiencing, 3-jarige opleiding io
 • Jaaropleiding Post Partum Consulent, Liv Van Weddingen
 • Jaartraject 'Ouders begeleiden naar Afgestemd Opvoeden', Jürgen Peeters
 • Diverse kortdurende opleidingen systeemtherapie, Interactieacademie
 • Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk, Educatieve Academie
 • Individueel leertraject Emotioneel Lichaamswerk, Centrum Voelen
 • Stress en burn-out in therapie, AIHP
 • Trauma informed practice en trauma skills training PTSD en C-PTSCD, Ybe Casteleyn
 • Psychische kwetsbaarheid in de perinatale periode, een systemische benadering, IPRR
 • Verbindende communicatie, Zayma & Kletskoek
 • Mindfulness, Itam


Specialisaties

 • perinatale psychologische begeleiding
 • ondersteuning bij opvoeding en ouderschap
 • begeleiding bij parentale burn-out
 • loopbaanbegeleiding voor mama's (via loopbaancheques VDAB)


Carolien is erkend klinisch psycholoog, postpartum consulent en erkend loopbaanbegeleider voor mama's. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

 • carolien@praktijkdebolderkar.com

Hallo, ik ben Carolien.


Als mama van drie vurig sensitieve en snel denkende zonen kon ik aan den lijve ondervinden hoe belangrijk het is om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten. Hoewel ik als psychologe wel dacht dat ik wist hoe ik de opvoeding ‘moest’ aanpakken, bleek de praktijk toch net iets anders…

 

Met mijn kinderen als spiegel, mijn man als steun en bijkomende kennis in mijn rugzak groeide ik de voorbije jaren in mijn rol als mama. Met vallen en opstaan koos ik steeds meer voor de weg van verbinding, met onze kinderen, maar ook met mezelf.

 

In 2021 startte ik als zelfstandig psychologe mijn eigen praktijk Zuurstof voor ouders om (toekomstige) ouders te inspireren en ondersteunen in hun zoektocht in het ouderschap. Wat kijk ik ernaar uit om vanaf september 2023 ook in De Bolderkar met jou mee op weg te mogen gaan! Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om echt te kunnen glunderen in je rol als ouder.

 

Vanuit de visie van Afgestemd opvoeden kijk ik graag even met je mee naar wat op dit moment moeilijk loopt. Wanneer je voor ogen houdt dat kinderen niet lastig ZIJN, maar het lastig HEBBEN opent zich een nieuwe wereld aan mogelijkheden om met dit gedrag om te gaan. Emoties van kinderen (en van jezelf!) accepteren en leren reguleren, afstemmen op hun (en jouw!) behoeften en steeds de verbinding voorop plaatsen zijn onontbeerlijk hierbij. Geen quick-fix dus, maar een levensstijl, een houding die bereidheid vraagt om zelf in de spiegel te durven kijken.

 

Goed voor jezelf zorgen als ouder is dan ook essentieel om dit in de praktijk te kunnen brengen. Zelfzorg is echter meer dan één keer per week een badje nemen of een avondje naar de sauna. Het gaat om jezelf onvoorwaardelijk graag zien, mild zijn voor je beperkingen, je eigen emoties leren reguleren, ombuigen van veroordelende stemmetjes, aan de slag gaan met pijnlijke blauwe plekken uit je eigen kindertijd… Erover praten leidt tot inzichten, maar ik nodig je ook graag uit om in de veiligheid van de therapiekamer een stapje verder te gaan en ook echt te gaan voelen en ervaren.

 

Mama zijn staat niet los van je professionele rol. Wanneer je werksituatie energie vreet, blijft er vaak niet veel ademruimte over om er voor je kinderen te zijn op de manier die jij graag wilt. Een gelukkige mama op het werk is een gelukkige mama thuis én omgekeerd! Samen met jou bekijk ik daarom graag hoe je opnieuw kunt ‘opladen’ van je werk, hoe je ook op werkvlak beter voor jezelf kunt zorgen en naar je gevoel kunt luisteren. Geen standaard vragenlijstjes in deze loopbaanbegeleiding, wel een persoonlijke en warme aanpak waarbij ik je ook graag letterlijk in beweging breng.

 

Daarnaast ben ik ook gewoon een mama die af en toe eens blundert, houd ik ervan om alleen of samen met mijn gezin kleine en grote (reis)avonturen te beleven en kom ik helemaal tot rust van wandelen in de natuur. Als je me graag nog wat beter wilt leren kennen, nodig ik je uit om te luisteren naar deze aflevering van de podcast Carrièreswitch: https://open.spotify.com/episode/5IFIYrv1Ob2OoW373Tn8fm

 

Welkom, met alles wat er is!

 

Warme groeten,

Carolien

 

 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden