Lien Verlaak

Opleidingsachtergrond

 • Master in de Pedagogische Wetenschappen,
  KU Leuven
 • Postgraduaat cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren, UGent
 • Postgraduaat psychodiagnostiek bij kinderen, UGent
 • Specifieke Lerarenopleiding, KU Leuven
 • Bachelor in de Sociale Verpleegkunde,
  PXL Hasselt
 • diverse opleidingen mbt diagnostiek en begeleiding bij vermoeden van ASS en hoogbegaafdheid (waaronder ADOS-2 Basistraining, Autismecentraalmethodiek, intelligentieonderzoek bij klinische groepen – hoogbegaafdheid)
 • Attachement Based Family Therapy, KU Leuven (level 1)


Specialisaties

 • Psychodiagnostiek van ASS, hoogbegaafdheid, ADHD, IQ-onderzoek (alle leeftijden).
 • Therapeutische ondersteuning van kleuters en kinderen met ASS en hoogbegaafdheid.
 • Therapeutische ondersteuning van kleuters en kinderen met angst, gedragsmoeilijkheden en sociaal - emotionele moeilijkheden.
 • Therapeutische ondersteuning van kleuters en kinderen met moeilijkheden met betrekking tot de executieve functies en leermoeilijkheden.


Lien is erkend klinisch orthopedagoog en gedragspsychotherapeut. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

 • lien@praktijkdebolderkar.com


Hey, ik ben Lien.

Ik ben een enthousiaste Limburgse Spring in ’t veld die zich ondertussen helemaal thuis voelt in de Vlaamse Ardennen samen met mijn man en 2 zoontjes.


Na mijn opleiding master in de Pedagogische wetenschappen specialiseerde ik mij in het begeleiden van kinderen met specifieke educatieve noden. Kinderen die om welke reden dan ook tegengehouden worden om te groeien en te bloeien zijn heel welkom bij mij.


Als mama van een zoontje met specifieke educatieve noden weet ik ook als mama hoe belangrijk de juiste ondersteuning en preventieve aanpak zijn om moeilijkheden op oudere leeftijd voor te zijn. Net daarom focus ik mij als therapeut vooral op de kleuter- en lagere schoolleeftijd.


Om het kind beter te leren kennen ga ik graag spelenderwijs aan de slag. Kinderen met ASS en/of hoogbegaafdheid via hun eigen speelse taal zien groeien in sociale en cognitieve vaardigheden geeft mij heel veel voldoening. Terwijl we onze weg samen afleggen heb ik als mens oog voor de draagkracht van alle betrokken partijen. Indien nodig betrek ik graag de ouders, leerkrachten of anderen die het kind omringen.


Als gedragstherapeut ben ik ervan overtuigd dat het gedrag dat kinderen stellen altijd een onderliggende reden heeft en slechts het topje van de ijsberg is. In onze praktijk benoemen we dit als signaalgedrag. Het zijn gedragingen die een kind stelt om ons te tonen dat er iets binnenin hen of voor hen niet oké is. Ik vind het dan ook heel erg belangrijk om samen met de context meer inzicht te krijgen in waarom een kind signaalgedrag stelt en wat het daarmee wil tonen.


Naast therapeutische begeleiding kan ook psychodiagnostisch onderzoek aangewezen zijn. Indien dit nodig blijkt, maak ik samen met de ouders een plan op maat. Als psychodiagnosticus ontvang ik niet alleen kleuters en lagere schoolkinderen maar ook jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Mijn expertise is ASS (ook bij meisjes en vrouwen die vaak meester zijn geworden in compenseren of sociaal wenselijk gedrag stellen), intelligentieonderzoek, hoogbegaafdheidsonderzoek en AD(H)D.


In mijn vrije tijd volg ik dansles en ben ik vaak onderweg om af te spreken met vrienden. Daarnaast ga ik ook graag op avontuur in Limburg met mijn man en kinderen of speel ik samen met hen een gezelschapsspel. Als mama heb ik het perfecte excuus om voortdurend nieuwe spelletjes en materialen te zoeken aangezien dit mijn favoriete werkmiddelen zijn in de praktijk.


Warme groetjes
Lien

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden