Glunderen, blunderen en groeien krijgt hier alle kansen. 

Ongedwongenheid, voetjes op de grond en het gevoel om hier in een warm nest thuis te komen, worden sinds het begin van de praktijk in 2013 hoog in het vaandel gedragen. Geen grote woorden, poespas of standaardprocedures hier.

Onze begeleidingen krijgen vorm vanuit een grondige kennis van zaken en wetenschappelijke onderbouwdheid, maar we hebben evenzeer de flexibiliteit om los te komen van het alwetend advies of pasklare antwoorden.

We werken ervaringsgericht en dit

vanuit de ethiek van autonomie, vanuit de rechten van het kind en met zorg voor wie je bent.

Met het gebruik van de natuur en onze eigen gevoels- en rituelentuin willen we ons onderscheiden. Daar ontdekken we verschillende mogelijkheden om wat je voelt en misschien al jaren opkropte te benoemen, in beweging te brengen, naar buiten te brengen, te mogen laten zijn, een plek te geven of constructief te veruiterlijken. Die visie vormt voor ons de basis om tot verwerking en groei te komen.

In januari 2021 groeide Praktijk De Bolderkar uit tot een multidisciplinaire groepspraktijk. Nadat Nancy de praktijk 8 jaar alleen runde - toen nog vanuit haar woning in Etikhove, trekken vanaf januari ook anderen mee aan de (bolder)kar! Op een nieuwe plek, midden in de natuur, die ze samen met haar gezin helemaal zelf renoveerde en tot een warme thuis maakte voor onze cliënten.


 

Als klap op de vuurpijl ontving Nancy als cadeau het logo voor de nieuwe praktijk, ontstaan in een samenwerking tussen een aantal cliënten die elkaar tijdens een groeikampje leerden kennen. In een betekenisvol beeld verwerkten zij de wielen van de bolderkar, de geborgenheid van het nest, de stenen waarmee we zo vaak werken, de laagjes die we trachten te ontrafelen, de metafoor van de steen die kringen maakt in de rivier, het veilige wiegen, het gevoelsvat dat we verkennen, de cocon die we willen bieden, het nest van waaruit je kan uitvliegen, de rimpelingen die we doorgeven, de groeiringen van een boom, ...

Gedragen, voor en door onze kinderen, jongeren en volwassenen!

Het is alsof ik hier even een andere wereld mag instappen. Schoenen uit, wereld uit. Dit is mijn plekje waar ik ruimte vind om in mijzelf op zoek te gaan naar wat ik nodig heb voor hierbuiten.

Verhuur van onze ruimtes en gevoelstuin


We delen onze ruimtes en onze gevoels- en rituelentuin graag met zij die begrijpen waarover dit gaat en samen aan de kar willen trekken om onze cliënten te laten glunderen, blunderen en groeien.

Onze ruimtes zijn ook toegankelijk voor inspiratie-, groei-, of vormingsdagen door scholen of teams uit het therapeutische werkveld.  Indien je dit wenst, kunnen we de koppen samen steken om jullie dag vorm te geven.


Huur kan flexibel per dagdeel of dag. De huurprijzen houden we laag en bedragen - behoudens uitzonderingen zoals terugkerende verhuur per uur of per weekend - 50 euro excl. BTW per dagdeel van 4 uren. De inkomsten gaan integraal naar onze kampwerking. Hier kan je de sfeer opsnuiven en foto's bekijken van onze gezellige zolderruimte, inclusief beamer, yogamateriaal, eigen toiletje en handlavabo en toegang tot de gevoelstuin.

Wil je graag bijkomende informatie over onze verhuurmogelijkheden?

Kom vrijblijvend een kijkje nemen, we vertellen je graag meer.

Vacatures


Wil jij graag jouw intrek nemen in dit warme nest?
Kom dan even langs voor een babbel. De koffie staat klaar.


Momenteel staan onderstaande vacatures open:

  • een seksuoloog, liefst met langdurige psychotherapieopleiding (afgerond of io)
  • een bemiddelaar of relatietherapeut
  • wie zich niet in een vakje laat duwen maar wel voelt waarover dit gaat

Ben je van mening dat jij een meerwaarde kan betekenen binnen De Bolderkar, contacteer ons via info@praktijkdebolderkar.com om de mogelijkheden te bespreken.


Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie en nieuws over ons aanbod.