Ann-Sophie Depamelaere

Hallo, ik ben Ann-Sophie.


We worden geboren in een gezin, een familie en maken deel uit van de maatschappij. We worden kind, kleinkind, broer of zus, partner, ouder, enzovoort. In het spinnenweb van mensen rondom ons zoeken we een eigen plek waarbij we constant beïnvloed worden door andere mensen en onze omgeving zoals opleiding, werk, school, media, …


Deze invloeden beginnen al sinds de kindertijd en zijn een ingewikkeld proces die ons maken tot de mens die we zijn. Soms hebben onze bedoelingen echter niet de effecten die we willen bereiken en loopt het ogenschijnlijk mis in onze relaties en identiteitsontwikkeling.


Als systeemtherapeute en klinisch psychologe zie ik deze symptomen als (probleem)verhalen die nog niet op een andere manier konden worden verteld.


Samen met de cliënt en zijn of haar systeem zoek ik naar een nieuw perspectief, los van probleemverhalen, zodat rijkere verhalen (opnieuw) op de voorgrond kunnen komen.


Kinderen en hun ouders kunnen bij me terecht voor individuele therapie en ouderbegeleiding. Ook gezinnen kunnen bij mij terecht voor gezinstherapie waarin we het systeem centraal plaatsen zodat ouders, kinderen en andere leden van het systeem vanuit hun kracht opnieuw kunnen leren verbinden.


Waar nodig gebruik ik tijdens mijn sessies ook mijn ervaring als klinisch psycholoog in een revalidatiecentrum. Ik werk met baby’s, peuters en jonge kinderen met (een vermoeden van) ontwikkelingsproblemen of een autismespectrumstoornis. Ik kijk daarbij steeds ruimer dan de diagnose en sta stil bij de betekenis hiervan voor het kind of het gezin. Zo zoek ik samen naar nieuwe manieren van verbinden en betekenisgeving.


Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, zowel tijdens mijn vrije tijd als tijdens de sessies. Thuis werk ik graag in de moestuin, ik kruip graag achter mijn naaimachine en haal heel veel uit het reizen naar ongerepte natuur. Ijsklimmen en de bergen intrekken maken mijn hoofd helemaal vrij om bij terugkomst met een open blik jullie verhalen en zorgen te kunnen beluisteren en de ruimte te geven die ze nodig hebben.


Voel je welkom,

Ann-Sophie

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Systeemtheoretische psychotherapie Interactie-academie (2018 - 2022)
 • Master in de klinische psychologie
  Universiteit Gent (4j.)
 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie  Katho (3j.)
 • Verschillende opleidingen Piklerpedagogie 
  Moniek Neuman, Eigenwijs
 • ADOS-2 Diagnostiek bij vermoeden van autismespectrumstoornis (peuter tot volwassene)
 • Narratieve benadering in de praktijk
  Els Wouters, Interactie-academie Antwerpen
 • Praten met kinderen: spelen, spreken en doen
  W. Beckers, Interactie-academie Antwerpen


Specialisaties

 • gezinsbegeleiding
  (in de praktijk of aan huis indien nodig)
 • individuele systeemtherapie
 • psychodiagnostiek en begeleiding bij ASS en ontwikkelingsstoornissen


Ann-Sophie is erkend klinisch psycholoog en erkend lid bij BVRGS.


Je kan Ann-Sophie rechtstreeks bereiken via mail op

ann-sophie@praktijkdebolderkar.com of via 0494/ 19 19 62.


Tijdens begeleidingen is Ann-Sophie niet telefonisch bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.