Ann-Sophie Depamelaere

We worden geboren in een gezin, een familie en maken deel uit van de maatschappij. We worden kind, kleinkind, broer of zus, partner, ouder, enzovoort. In het spinnenweb van mensen rondom ons zoeken we een eigen plek waarbij we constant beïnvloed worden door andere mensen en onze omgeving zoals opleiding, werk, school, media, …


Deze invloeden beginnen al sinds de kindertijd en zijn een ingewikkeld proces die ons maken tot de mens die we zijn. Soms hebben onze bedoelingen echter niet de effecten die we willen bereiken en loopt het ogenschijnlijk mis in onze relaties en identiteitsontwikkeling.


Systeemtherapeute en klinisch psychologe Ann-Sophie ziet deze symptomen als (probleem)verhalen die nog niet op een andere manier konden worden verteld.


Samen met de cliënt en zijn of haar systeem zoekt ze naar een nieuw perspectief, los van probleemverhalen, zodat rijkere verhalen (opnieuw) op de voorgrond kunnen komen.


Kinderen en hun ouders kunnen bij haar terecht voor individuele therapie en ouderbegeleiding. Ook gezinnen kunnen bij haar terecht voor gezinstherapie waarin we het systeem centraal plaatsen zodat ouders, kinderen en andere leden van het systeem vanuit hun kracht opnieuw kunnen leren verbinden.


Waar nodig gebruikt Ann-Sophie tijdens haar sessies ook haar ervaring als klinisch psycholoog in een revalidatiecentrum. Ze werkt met baby’s, peuters en jonge kinderen met (een vermoeden van) ontwikkelingsproblemen of een autismespectrumstoornis. Ze kijkt daarbij steeds ruimer dan de diagnose en staat stil bij de betekenis hiervan voor het kind of het gezin. Zo zoekt ze samen naar nieuwe manieren van verbinden en betekenisgeving.


Verder houdt Ann-Sophie ervan om met haar handen bezig te zijn, zowel tijdens haar vrije tijd als tijdens haar sessies. Thuis werkt ze graag in de moestuin, ze kruipt graag achter haar naaimachine en haalt heel veel uit het reizen naar ongerepte natuur. Ijsklimmen en de bergen intrekken maken haar hoofd helemaal vrij om bij terugkomst met een open blik jullie verhalen en zorgen te kunnen beluisteren en de ruimte te geven die ze nodig hebben.

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Systeemtheoretische psychotherapie Interactie-academie (2018 - 2022)
 • Master in de klinische psychologie
  Universiteit Gent (4j.)
 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie  Katho (3j.)
 • Verschillende opleidingen Piklerpedagogie 
  Moniek Neuman, Eigenwijs
 • ADOS-2 Diagnostiek bij vermoeden van autismespectrumstoornis (peuter tot volwassene)
 • Narratieve benadering in de praktijk
  Els Wouters, Interactie-academie Antwerpen
 • Praten met kinderen: spelen, spreken en doen
  W. Beckers, Interactie-academie Antwerpen


Je kan Ann-Sophie rechtstreeks contacteren via

ann-sophie@praktijkdebolderkar.com of via 0494/ 19 19 62.


Tijdens consultaties is Ann-Sophie niet bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.

open op maandag tot  vrijdag van 8u tot 21u en op zaterdag van 8u tot 17u

telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag tussen 9u en 15u
(behalve tijdens consultaties)

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.