Ann-Sophie Depamelaere

Opleidingsachtergrond

 • Systeemtheoretische psychotherapie, Interactie-academie Antwerpen
 • Master in de klinische psychologie, UGent
 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie , Katho Kortrijk
 • Opleiding therapeutisch boksen, Bokstherapie Academie Amsterdam en TRAP Kickbokstherapie


Specialisaties

 • gezinsbegeleiding en ouderbegeleiding
 • individuele systeemtherapie
 • psychodiagnostiek en begeleiding bij ASS en ontwikkelingsstoornissen
 • begeleiding bij genderdysfore gevoelens
 • begeleiding mogelijk in het Nederlands of Engels
 • therapeutisch boksen 

  


Ann-Sophie is erkend klinisch psycholoog,  systeemtherapeute, lid bij BVRGS en lid van Psychologenkring Vlaamse Ardennen. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

 • ann-sophie@praktijkdebolderkar.com
 • 0494 19 19 62


Hallo, ik ben Ann-Sophie.


We worden geboren in een gezin, een familie en maken deel uit van de maatschappij. We worden kind, kleinkind, broer of zus, partner, ouder, enzovoort. In het spinnenweb van mensen rondom ons zoeken we een eigen plek waarbij we constant beïnvloed worden door andere mensen en onze omgeving zoals opleiding, werk, school, media, …

 

Deze invloeden beginnen al sinds de kindertijd en zijn een ingewikkeld proces die ons maken tot de mens die we zijn. Soms hebben onze bedoelingen echter niet de effecten die we willen bereiken en loopt het ogenschijnlijk mis in onze relaties en identiteitsontwikkeling.

 

Als systeemtherapeute zie ik problemen niet als iets individueel. Ik geef bijzondere aandacht aan de context waarin bepaalde gedachten, gevoelens en gedragingen voorkomen of ontstaan.

 

We vertragen, zoeken samen hoe we lastige invloeden een plaats kunnen geven en gaan op zoek naar nieuwe perspectieven, zodat rijkere verhalen (opnieuw) op de voorgrond komen.

 

Kinderen en jongeren kunnen bij me terecht voor individuele therapie. Ook ouders zijn welkom voor ondersteuning in de zoektocht naar omgangsvormen die zowel voor ouder als kind goed voelen. 

 

Ook gezinnen kunnen bij mij terecht voor gezinstherapie waarin we de gezinsrelaties en bijhorende dynamieken centraal plaatsen zodat ouders, kinderen en andere leden van het systeem vanuit hun kracht opnieuw kunnen leren verbinden.

 

Is het voor jou moeilijker om taal te geven aan wat er speelt dan kunnen we ook aan de slag gaan d.m.v therapeutisch boksen. Bij therapeutisch boksen kijken we naar welke thema’s het lichaam naar voren brengt tijdens het boksen. Deze fysieke en ervaringsgerichte oefeningen combineren we met gesprekstherapie. Dit alles gebeurt op een veilige manier.

 

Waar nodig gebruik ik tijdens mijn sessies ook mijn ervaring als klinisch psycholoog in een revalidatiecentrum waar ik werk met baby's, peuters en (jonge) kinderen met ontwikkelingsproblemen of een autismespectrumstoornis. Ik kijk daarbij steeds ruimer dan de diagnose en sta stil bij de betekenis hiervan voor het kind of het gezin. Zo zoek ik samen naar nieuwe manieren van verbinden en betekenisgeving.

 

Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, zowel tijdens mijn vrije tijd als tijdens de sessies. Thuis werk ik graag in de moestuin, ik kruip graag achter mijn naaimachine en haal heel veel uit het reizen naar ongerepte natuur. De bergen intrekken en thaiboks maken mijn hoofd helemaal vrij om bij terugkomst met een open blik jullie verhalen en zorgen te kunnen beluisteren en de ruimte te geven die ze nodig hebben.

 

Voel je welkom,

Ann-Sophie

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden