Angelique Glorieus

Opleidingsachtergrond

 • Bachelor in het onderwijs, Katho Kortrijk
 • Banaba Bijzonder Onderwijs, Katho Kortrijk
 • Psychotraumatoloog i.o., AIHP vzw 
 • Integratief verlies- en rouwcounselor,
  vzw De Bleekweide

 • Kindermindfulnesstrainer, IAm olv David Dewulf
 • Vrijwilliger bij hsp Vlaanderen


Specialisatie

 • rouw- en verliestherapie
 • palliatieve ondersteuning
 • traumatherapie
 • begeleiding bij hoogsensitiviteit en burn-out


Contactgegevens

 • angelique@praktijkdebolderkar.com
 • 0472 39 01 11

Hallo, ik ben Angelique.

Als kind al maakte ik van elke muur een schoolbord en zag ik in elke pop een kind waarmee ik op weg kon gaan. Ik studeerde dan ook logischerwijs af als leerkracht. Ik had een bijzondere voorliefde voor kinderen met zorgnoden en hoogsensitiviteit en behaalde een banaba Bijzonder Onderwijs. Na 12 jaar in het Bijzonder Onderwijs keerde ik terug naar het regulier onderwijs. Na enkele jaren voor de klas voelde ik dat ik meer tijd wou vrij maken voor het individuele kind en zijn context. Ik waagde de sprong naar het werken als zorgcoördinator in een lagere school. Tijdens het werken als zorgcoördinator merkte ik hoe belangrijk het is om verder te kijken dan het schoolse probleem op zich. Hoe belangrijk het is om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun levensvaardigheden om ze vandaaruit op school opnieuw te kunnen motiveren.


Tijdens de opleiding tot kindertrainer in de mindfulness en het daarbij horende persoonlijke groeiproces brak mijn eigen verlies- en verwerkingsproces in alle hevigheid los. Mijn eigen jaartraject rond persoonlijke groei leerde mij anders kijken en luisteren naar mezelf en anderen. Ik ontdekte hoe krachtig en bevrijdend het voelt om steeds dichter bij je eigen kern te komen, om zelfbewustzijn te krijgen en dat te mogen doen vanuit je eigen taal. Van daaruit startte ik de opleiding tot integratief verlies-, rouw- en traumatherapeut en psychotraumatoloog.


In de begeleiding van jongeren en volwassenen vind ik het belangrijk om, in verbinding met en op het tempo van wie samen met mij op de mat zit, op zoek te gaan naar een manier van het veruiterlijken van hun binnenwereld op een wijze die bij hen past. Ik reik hen de taal aan om zélf te ontdekken waar ze op vastlopen. Vertrekkend vanuit hartsverbinding geloof ik in het versterken van de draagkracht van kinderen, jongeren en volwassenen door het in beweging zetten van hun binnenwereld. 

Niet alleen door te praten, des te meer door een manier te zoeken die bij hen past.  Dat kan in velerlei vormen: creatief, muzikaal, beelden, … zonder dat je daarvoor aanleg of talent moet hebben. 

Vanuit mijn eigen verlieservaring ontwikkelde ik een grote affiniteit met rouw en trauma.  Ruimte en tijd creëren om naar de rauwe pijn te gaan die trauma met zich meebrengt, deze omarmen en taal kunnen geven is een weg die ik graag bewandel met kinderen, jongeren en volwassenen.  Naar de diepere laag duiken bij trauma is voor velen moeilijk, dat heb ik destijds zelf ook ervaren. Als psychotraumatoloog i.o. breng ik daarom rust en stabiliteit in het verwerkingsproces.


Naast therapeut ben ik ook mama van 2 tieners en laad ik mijn batterijen op door het beoefenen van mindfulness, door te wandelen en te fietsen.

Wees welkom met jouw pijn, verdriet, kwaadheid, … Samen en op jouw tempo mag je op zoek gaan. Vanuit liefdevolle aandacht en zonder oordeel nodig ik jou uit om jouw kracht te (her)ontdekken.


Liefs,

Angelique

 

 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.