Mountschia Dissenbergen

Opleidingsachtergrond

 • Integratief Psychotherapeut, AIHP vzw
 • Integratief rouw- en verliescounselor, 
  vzw De Bleekweide
 • ACT-therapeut, ACT Academie
 • Focustrainer en focus - oriented therapeut erkend door The International Focusing Institute io
 • Gecertificeerd hartcoherentiecoach, Louis Van Nieuland en JA!coaching  

Specialisaties

 • rouw- en traumatherapie
 • burn-outbegeleiding


Mountschia is erkend lid van BNVIP vzw.


Contactgegevens

 • mountschia@praktijkdebolderkar.com
 • 0478 30 71 92

Beste “jij”

Titels dekken de lading niet, maar “for the record” geef ik er toch enkele mee.

Ik ben Mountschia, een gedreven, intuïtief voelende, enthousiaste vrouw van 44 die zich psychotherapeut, ACT-therapeut, rouw- en verliescounselor en hartcoherentie- en burnoutcoach en shamanic practitioner io mag noemen.

In onze huiselijke praktijk ben ik al vaak de dankbare getuige mogen zijn van de waarheid die schuilt in de overtuiging dat we als mens onze kwetsuren echt kunnen helen. Ook wanneer je het diepste diepe binnenin jezelf ervaart. Ik geloof er met hart en ziel in dat de juiste uitgestoken hand daarbij een wereld van verschil kan maken. Het is echt mogelijk om terug de weg vinden naar de kracht en heelheid in jezelf.

Ik ben eerst en vooral als mens aanwezig en dan als therapeut. Open, onbevangen, warm en zonder oordeel ontvang ik de verhalen van mijn cliënten. Ik ga samen met hen actief de weg die zich toont.
Eens je landt in mijn zetel is er ruimte voor je verhaal, voor alles wat je meebrengt, want praten helpt, lucht op …

Met mijn cliënten wil ik echter nog dat stapje verder gaan. Mijn wens voor jou is dat je vooral ook buiten de therapieruimte weer kan gaan voélen dat het stroomt voor jou, dat er iets in en rondom jou verandert. En daarom stappen we naast het “praten over” ook in het “doen en ervaren”. Om in dat ervaren en gewaar-worden te kunnen zakken, put ik uit een schatkist aan kennis, ervaring en methodes opgedaan in verschillende opleidingen. ACT (derde generatie cognitieve gedragstherapie) is daarin vaak een rood draadje aangevuld met de therapieën/stromingen die het lichaam als focus hebben (hartcoherentie, ademwerk, focusing, fytotherapie, aromatherapie, visualisaties …). Zo zorgen we voor jou als geheel. 

Ook de spirituele en energetische “bewustzijnslaag” van ons mens-zijn is iets wat meetrilt tijdens de sessie. Dat gebeurt vooral bij mezelf en daar merk je als cliënt misschien niet zo heel veel van. Het kan wel actief geëxploreerd worden als dit resoneert met jou. Naast heel wat evidence-based opleidingen heb ik in dit laatste draadje van mijn therapieweb al veel verkend en zelf ervaren. Dit in het volle leven en tijdens mijn (nog steeds actieve) opleiding aan de Belgische School voor Sjamanisme.

Als je voelt dat dit tekstje iets met je doet, reik dan gerust uit. Ik ontmoet je graag!

Mountschia

 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal0499/613 777
info@praktijkdebolderkar.com

Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00