Mountschia Dissenbergen

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Integratief Psychotherapeut 
  AIHP Gent
 • Rouw- en verliescounseling
  vzw De Bleekweide (2j.)
 • Holistisch coach en consulent
  Centrum  Gea (1j.)
 • Gecertificeerd hartcoherentiecoach
  Louis Van Nieuland en JA!coaching (4d.)
 • EFT-practitioner
  Tapping Instituut Antwerpen (6m.)
 • Verrijkend leren opvoeden en onderwijzen
  vspw Gent (1j.)
 • Interaktieve zelfresonantie
  Interakt Centrum voor meergenerationele psychotraumatologie 
 • Diverse kortlopende opleidingen rond talentgerichte en motiverende leerbegeleiding bij kinderen en jongeren, rond hooggevoeligheid en zelfzorg

  Erkenningsnummer B.N.V.I.P. vzw:
  19780428-200216

 "She loves moonlight

and rainstorms

and so many

other things that have a soul"

 

JmStorm

 

In 2002 begon Mountschia aan haar loopbaan als leerkracht in een grote Gentse school. Het lesgeven en samen-zijn met kinderen, met hen een stukje van hun weg mogen bewandelen en in verbinding mooie dingen kunnen verwezenlijken; het schonk haar ontzettend veel vervulling. In haar eigen lespraktijk wilde ze inspireren, was het haar nummer 1 intentie om het zelfvertrouwen bij de kinderen te installeren, om hen te doen geloven in de eigen groeikansen, mogelijkheden en talenten. In dat dagelijks werken met kinderen en jongeren in een “schoolse” context, werden heel subtiel en zelfs nog onzichtbaar voor haarzelf, de zaadjes geplant voor de carrièreswitch die ze later zou maken.

 

In 2016 werd het steeds duidelijker dat er in haar een stukje “uncharted territory” was dat popelde om gezien te worden. De eerste stapjes richting begeleiding en ondersteuning buiten schoolse sfeer werden gezet toen ze startte met de jaaropleiding holistic coach in Centrum Gea. En net zoals je 1 dominosteentje aan

tikt en die beweging de rest doet omvallen, zo begon ook alles in haar leven “te rollen”.

 

Ze studeerde af als integratief verlies- en rouwcounselor en vatte nadien de studie tot integratief psychotherapeut aan. Die rondt ze in juni af. Ook meer lichaamsgerichte methodes integreert ze haar werk. Als gecertificeerd hartcoherentiecoach en EFT-practitioner (emotional freedom techniques) krijgt ook het lichaam en de wijsheid van het lichaam alle ruimte.

 

Mountschia is een gedreven, warme therapeute die onbevangen kijkt en luistert naar het verhaal van haar cliënten en met hen actief de weg gaat die zich toont. Als cliënt mag je in haar sessies voelen wat je wil bekijken, voor het eerst of opnieuw, ontdekken wat je wil (vast)houden, wil weggooien, loslaten, doorgeven, polijsten. Wat wil jij in de wereld zetten? Wat heeft jouw binnenwereld jou te vertellen? Jouw patroon, jouw mechanisme? Hoe kan jij weer in je stralende kracht komen, je-zelf zijn?

 

Dit alles mag gebeuren op jouw ritme, op een manier die bij jou past, in de tijd die jij nodig hebt. Mountschia houdt het gedachtegoed van de Bolderkar op dit pad dicht bij zich, zodat het ook jou kan blijven inspireren.

 

Wees welkom! Bij Mountschia mag je landen, herbronnen om dan weer opnieuw te verbinden en uit te reiken.

 

 

 

Je kan Mountschia rechtstreeks contacteren via mountschia@praktijkdebolderkar.com of via 0478/30 71 92.

Tijdens consultaties is Mountschia niet bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.

open op maandag tot  vrijdag van 8u tot 21u en op zaterdag van 8u tot 17u

telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag tussen 9u en 15u
(behalve tijdens consultaties)

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.