Mountschia Dissenbergen

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Integratief Psychotherapeut 
  AIHP Gent
 • Rouw- en verliescounseling
  vzw De Bleekweide (2j.)
 • Holistisch coach en consulent
  Centrum  Gea (1j.)
 • Gecertificeerd hartcoherentiecoach
  Louis Van Nieuland en JA!coaching (4d.)
 • EFT-practitioner
  Tapping Instituut Antwerpen (6m.)
 • Verrijkend leren opvoeden en onderwijzen
  vspw Gent (1j.)
 • Interaktieve zelfresonantie
  Interakt Centrum voor meergenerationele psychotraumatologie 
 • Diverse kortlopende opleidingen rond talentgerichte en motiverende leerbegeleiding bij kinderen en jongeren, rond hooggevoeligheid en zelfzorg

Specialisaties

 • rouw- en traumatherapie
 • burn-outbegeleiding


Mountschia is erkend lid van BNVIP VZW.

 "She loves moonlight

and rainstorms

and so many

other things that have a soul"

 

JmStorm

 

Hallo, ik ben Mountschia.


In 2002 begon ik aan mijn loopbaan als leerkracht in een grote Gentse school. Het lesgeven en samen-zijn met kinderen, met hen een stukje van hun weg mogen bewandelen en in verbinding mooie dingen kunnen verwezenlijken; het schonk mij ontzettend veel vervulling. In mijn eigen lespraktijk wilde ik inspireren, was het mijn nummer 1 intentie om het zelfvertrouwen bij de kinderen te installeren, om hen te doen geloven in de eigen groeikansen, mogelijkheden en talenten. In dat dagelijks werken met kinderen en jongeren in een “schoolse” context, werden heel subtiel en zelfs nog onzichtbaar voor mezelf, de zaadjes geplant voor de carrièreswitch die ik later zou maken.

 

In 2016 werd het steeds duidelijker dat er in mij een stukje “uncharted territory” was dat popelde om gezien te worden. De eerste stapjes richting begeleiding en ondersteuning buiten schoolse sfeer werden gezet toen ik startte met de jaaropleiding holistic coach in Centrum Gea. En net zoals je 1 dominosteentje aan

tikt en die beweging de rest doet omvallen, zo begon ook alles in mijn leven “te rollen”.

 

Ik studeerde af als integratief verlies- en rouwcounselor en vatte nadien de studie tot integratief psychotherapeut aan. Ook meer lichaamsgerichte methodes integreer ik in mijn werk. Als gecertificeerd hartcoherentiecoach en EFT-practitioner (emotional freedom techniques) krijgt ook het lichaam en de wijsheid van het lichaam alle ruimte.

 

Ik ben een gedreven, warme therapeute die onbevangen kijkt en luistert naar het verhaal van haar cliënten en met hen actief de weg gaat die zich toont. Als cliënt mag je in mijn sessies voelen wat je wil bekijken, voor het eerst of opnieuw, ontdekken wat je wil (vast)houden, wil weggooien, loslaten, doorgeven, polijsten. Wat wil jij in de wereld zetten? Wat heeft jouw binnenwereld jou te vertellen? Jouw patroon, jouw mechanisme? Hoe kan jij weer in je stralende kracht komen, je-zelf zijn?

 

Dit alles mag gebeuren op jouw ritme, op een manier die bij jou past, in de tijd die jij nodig hebt. Ik hou het gedachtegoed van de Bolderkar op dit pad dicht bij mij, zodat het ook jou kan blijven inspireren.

 

Wees welkom! Bij mij mag je landen, herbronnen om dan weer opnieuw te verbinden en uit te reiken,


Mountschia

 

 

 

Je kan Mountschia rechtstreeks bereiken via mail op mountschia@praktijkdebolderkar.com of via 0478/30 71 92.

Tijdens begeleidingen is Mountschia niet telefonisch bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.