Dat is voor ons de bril van waaruit we kijken.
Gevoelens willen gevoeld worden. Wanneer je ze wegstopt – omdat ze ongemakkelijk zijn of omdat je hebt geleerd dat ze er niet mogen zijn – vinden ze een andere weg naar buiten. Zo ontstaat signaalgedrag.
Ons gedrag toont ons vaak wat we nog niet in woorden kunnen vatten. En zolang de woorden ontbreken, ontbreekt ook de oplossing.
Daarom plakken we hier geen snelle pleisters op wonden. We zoeken niet naar een quick-fix voor gedrag. We kijken, luisteren en voelen mee, tot we begrijpen wat het écht probeert te zeggen. Pas dan krijgt de onderliggende pijn de ruimte en zorg die ze nodig heeft.
Onverwerkte levenservaringen kunnen zich op verschillende manieren uiten.
Als volwassene, individueel of als koppel, kan je bij ons terecht voor begeleiding rond:
Persoonlijke groei & emotionele ontwikkeling
Emotionele en psychische uitdagingen
Gezin, opvoeding & relaties
Wanneer jouw hulpvraag buiten onze expertise valt, verwijzen we je graag door naar gespecialiseerde collega’s binnen ons netwerk. Dit geldt onder andere bij hoog-conflictueuze scheidingen, verslavingsproblematiek, ernstige woedeproblemen, psychiatrische zorgvragen of zelfdestructief gedrag.
Wil je graag meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
Een goede samenwerking start bij de eerste ontmoeting.
Na jouw aanmelding bekijkt onze coördinator Nancy jouw vraag en overlegt ze met het team wie jou het beste kan begeleiden. Die collega neemt binnen de week contact met jou op.
De klik is belangrijk.
Voelen jullie beiden de klik? Dan plannen jullie samen een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de tijd om jouw hulpvraag te verkennen. Wij stellen gerichte vragen en geven jou de ruimte voor jouw verhaal, jij krijgt alle ruimte om vragen te stellen over onze werkwijze.
Na dit kennismakingsgesprek beslis jij of we samen verder gaan. Het is belangrijk dat je jou vrij en veilig voelt om samen verder op weg te gaan. Niets is daarbij verplichtend. Dat is het hier nooit. Jij blijft de kar trekken.
Wachttijden en doorverwijzing
In drukke periodes kan er een korte wachtlijst zijn. We brengen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte en zoeken samen naar een oplossing als je sneller hulp nodig hebt.
Blijkt dat jouw vraag buiten onze expertise valt? Dan verwijzen we je gericht door naar collega’s binnen ons netwerk met wie we al jarenlang samenwerken.
Wil je graag langskomen? Je bent van harte welkom.
Niet elke methode of interventie voelt voor iedereen passend of vertrouwd. Daarom vertrekken we altijd vanuit jouw visie, met respect voor jouw achtergrond, leefwereld en behoeften. Met liefde en zorg zetten we daarvoor alle mogelijke middelen in. Een gesprek in onze huiselijke praktijk kan worden aangevuld met tekenen, boetseren, wandelen, verhalen, spel, rituelen, lichaamswerk, metaforen en symbolen. Wat voor jou werkt, staat centraal.
Ontdek hieronder de verschillende therapievormen die we aanbieden.
ACT (Acceptance and Commitment Therapy) helpt je om op een flexibele manier om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat ze je minder in de weg staan. Je leert ruimte maken voor wat écht belangrijk is in jouw leven en stappen zetten richting meer veerkracht en zingeving. In onze begeleiding gebruiken we ACT om je te ondersteunen bij stress, piekeren, emotionele uitdagingen of het doorbreken van hardnekkige patronen. Zo krijg je meer grip op jouw innerlijke wereld en kan je bewuster keuzes maken die passen bij wie jij wil zijn.
Iedereen rouwt op een eigen manier. Wat je voelt – of misschien al jaren opkropt – mag er zijn. In rouwbegeleiding helpen we om die gevoelens te benoemen en in beweging te brengen zodat het verlies niet allesoverheersend blijft, maar deel wordt van het verdere leven. Op jouw eigen tempo ontdek je hoe beide bewegingen – vasthouden en verdergaan – naast elkaar kunnen bestaan.
In relatietherapie gaan we samen op zoek naar wat jullie dichter bij elkaar kan brengen. We onderzoeken communicatiepatronen, onderliggende behoeften en mogelijke blokkades in jullie relatie. Of het nu gaat om het terugvinden van verbinding, omgaan met conflicten, het herstellen van vertrouwen of het herdefiniëren van jullie relatie, we bieden een veilige ruimte om te ontdekken, te groeien en opnieuw tot elkaar te komen.
Soms zijn woorden niet genoeg om gevoelens te uiten. Creatieve therapie helpt je om op een andere manier naar jezelf en jouw emoties te kijken, zonder enkel te blijven hangen in woorden. Via beeld, de natuur, metaforen en verhalen of symboolcommunicatie krijg je de ruimte om jezelf te uiten, te verwerken en nieuwe inzichten op te doen.
Coaching in afgestemd opvoeden helpt je om bewuster en met meer vertrouwen in verbinding te staan met je kind. Je leert beter afstemmen op de behoeften achter gedrag, waardoor je milder naar jezelf en je kind kunt kijken. Samen verkennen we hoe je evenwicht vindt tussen grenzen stellen en ruimte geven, hoe je omgaat met emoties en hoe je een veilige en ondersteunende omgeving creëert. Door praktische handvatten en inzichten krijg je meer grip op lastige opvoedsituaties, terwijl je tegelijk de band met je kind versterkt.
In gezinstherapie bekijken we samen hoe jullie als gezin (opnieuw) in verbinding kunnen komen. We onderzoeken patronen, dynamieken en onderliggende emoties die invloed hebben op de interacties binnen het gezin. Door open communicatie, begrip en wederzijds respect te versterken, werken we aan een evenwicht waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Of het nu gaat om opvoedingsvragen, veranderingen in het gezin of onderlinge spanningen, we begeleiden jullie naar een steviger fundament voor harmonie en verbondenheid.
Lichaamsgerichte therapie helpt je om niet alleen met je hoofd, maar ook met je lichaam te werken aan wat je belemmert. Soms draagt je lichaam spanning, emoties of ervaringen met zich mee zonder dat je je daar volledig bewust van bent. Via beweging, ademhaling, ontspanningsoefeningen en lichaamsbewustzijn leer je voelen wat er speelt en hoe je hiermee om kunt gaan. We integreren naar wens klinische hypnose, somatic experiencing, focussing, emotioneel lichaamswerk en relaxatie.
Stress- en burn-outcoaching helpt je om opnieuw balans te vinden en veerkracht op te bouwen. We onderzoeken samen de signalen van stress en overbelasting, zodat je beter leert herkennen wat jouw grenzen zijn. Je krijgt praktische tools om je energie te herstellen, beter om te gaan met prikkels en je stressrespons te reguleren. Stap voor stap werken we aan duurzame veranderingen, zodat je niet alleen herstelt, maar ook sterker wordt in het bewaken van je eigen welzijn, zowel thuis als op het werk.
Relaxatie, massage en ademcoaching helpen je om spanning los te laten en je lichaam en geest in balans te brengen. Massage en ontspanningstechnieken kalmeren het zenuwstelsel en stimuleren het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Ademcoaching helpt je bewuster en dieper ademen, waardoor je stress vermindert, je energie beter stroomt en je meer rust ervaart. Deze combinatie ondersteunt je bij overprikkeling, vermoeidheid en emotionele spanning, of gewoon als een waardevol moment van zelfzorg.