Marilien De Schrijver

Opleidingsachtergrond

  • Master in de psychologie, UGent 
  • Speltherapie, Tine Maeyens

Specialisaties

  • stress en piekeren
  • hoogsensitiviteit bij kinderen
  • begeleiding voor, tijdens en na scheiding


Marilien is erkend klinisch psycholoog en ontwikkelingsgericht speltherapeute. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

  • marilien@praktijkdebolderkar.com
  • 0491 08 75 34

Hallo, ik ben Marilien

 

Ik bevind mij graag in het gezelschap van anderen en ik hou van een gezellige drukte. Ik vind het fantastisch om tijd door te brengen met mijn twee heerlijke dochters en ik trek er graag op uit in de vakanties. Dit is hoe ik mijn rust vind in de woeligheid van het leven.

 

Waar ik energie en voldoening uit haal is om anderen te helpen om (mentale) obstakels te overwinnen en zo het leven te leiden dat ze willen leven.

 

Ik hou van een warme aanpak bij therapie. Bij kinderen tracht ik steeds een sfeer te creëren waarin het kind zich comfortabel, veilig, waardevol en geliefd voelt. Gaandeweg onderzoeken we onder andere samen wat er allemaal omgaat in het hoofd van het kind, waar het kind tegenaan loopt en waar het kind kracht kan uit halen. Door de moeilijkheden die het kind ervaart te herkaderen en de nodige handvaten aan te reiken, leert het kind nieuwe vaardigheden aan om met moeilijke emoties, situaties of gedachten om te gaan. Dit doe ik telkens op een luchtige en speelse manier.

 

Bij jongeren werk ik graag met ACT (acceptance and commitment therapy), een gedragstherapie waarbij je actie onderneemt die aangestuurd wordt door jouw kernwaarden. ACT helpt jou om je te gedragen als de persoon die je wil zijn. ACT brengt jou terug in contact met het grotere geheel en wat er voor jou echt toe doet.


Het doel van ACT is om een zo rijk en betekenisvol mogelijk leven te leiden terwijl je op een effectieve manier leert omgaan met de pijn die onvermijdelijk gepaard gaat met het leven. Met ACT leer je technieken aan om met moeilijke gedachten, gevoelens, herinneringen en lichaamssensaties om te gaan.

Deze therapie kan o.a. worden ingezet bij een laag zelfbeeld, angsten, stress, vermoeidheid, burn-out, depressie, obsessief-compulsieve stoornissen en pijn.

 

Kort samengevat ben ik als persoon praktisch ingesteld en ook als klinisch psycholoog hou ik ervan om op een warme en doelgerichte manier te werken.

 

Hartelijk welkom,

Marilien

 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden