Daisy Van Canegem

Opleidingsachtergrond

  • Master in de klinische psychologie, UGent
  • Cognitieve gedragstherapie, UGent 


Specialisaties

  • hoogsensitiviteit
  • hechtingsstoornissen en ouderschapsbegeleiding
  • psychodiagnostiek en begeleiding bij hoogbegaafdheid en ASS
  • depressie en angst


Daisy is erkend klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeute. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

  • daisy@praktijkdebolderkar.com
  • 0468 54 16 75


Bestaande cliënten kunnen online een afspraak inplannen in de agenda van Daisy. Klik hier.

Hallo, ik ben Daisy.


Mijn grote passie is het steunen en begeleiden van kinderen en jongeren die tijdelijk nood hebben aan ondersteuning om opnieuw op koers te raken.

Tijdens mijn opleiding tot klinisch psychologe deed ik vrijwilligerswerk bij kampjes voor kinderen die het moeilijk hadden om zichzelf te durven tonen zoals ze zich diep vanbinnen voelen. De thema’s die me het meest liggen, mede omdat ze me privé ook raken, zijn hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Moeilijkheden die nauw verbonden zijn hiermee - zoals angsten, depressie, bore out, schoolmoeheid en gedragsproblemen - zijn echt de zaken waarin ik voel dat ik iets kan betekenen.

Verder geniet ik ervan om mijn vrije tijd door te brengen met mijn man en onze kindjes. Ik hou van yogasessies, boswandelingen en lekker koken of uit eten gaan. Ook een goed boek kan mij enorm bekoren, al vind ik daar als jonge mama soms weinig tijd toe. Ik ben heel erg te vinden voor warmte en gezelligheid. Dat weerspiegelt zich ook in het contact met de cliënten en gezinnen die ik begeleid.

Samen stellen we een therapieplan op waarin we streven naar een tweeledig doel. Dit doel draait enerzijds rond acceptatie van wie jij (of jouw kind) bent, van hoe jouw overtuigingen in elkaar zitten en van onveranderbare omstandigheden die jouw realiteit vormen. Anderzijds zoeken we naar welke gevoelens, gedachten en gedrag we kunnen veranderen, zodat jij (of jouw kind) opnieuw vanuit je volle potentieel in het leven kan staan. Onderliggende behoeften en noden, zoals verbinding en autonomie, staan hierin centraal.Lieve groetjes,

Daisy

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden