Daisy Van Canegem

Opleidingsachtergrond

  • Master in de klinische psychologie, UGent
  • Cognitieve gedragstherapie, UGent 


Specialisaties

  • hoogsensitiviteit
  • hechtingsstoornissen en ouderschapsbegeleiding
  • psychodiagnostiek en begeleiding bij hoogbegaafdheid en ASS
  • depressie en angst


Daisy is erkend klinisch psycholoog.


Contactgegevens

  • daisy@praktijkdebolderkar.com
  • 0468 54 16 75

Hallo, ik ben Daisy.


Mijn grote passie is het steunen en begeleiden van kinderen en jongeren die tijdelijk nood hebben aan ondersteuning om opnieuw op koers te raken.

Tijdens mijn opleiding tot klinisch psychologe deed ik vrijwilligerswerk bij kampjes voor kinderen die het moeilijk hadden om zichzelf te durven tonen zoals ze zich diep vanbinnen voelen. Ik volgde toen al extra opleidingen en workshops om me te verdiepen in depressie en hoogsensitiviteit. Daar werd het vuurtje aangewakkeerd om mij verder te verdiepen in de cognitieve gedragstherapie. 

Verder geniet ik ervan om mijn vrije tijd door te brengen met mijn man en ons zoontje. Ik hou van yogasessies, boswandelingen en lekker koken of uit eten gaan. Ook een goed boek kan mij enorm bekoren, al vind ik daar als jonge mama soms bitterweinig tijd toe. Ik ben heel erg te vinden voor warmte en gezelligheid. Dat weerspiegelt zich ook in het contact met de cliënten en gezinnen die ik begeleid.

Ik hou enorm van de afwisseling in het werken met kinderen - waarbij spel en creativiteit centraal staan - en het werken met volwassenen bij wie ik in hun taal sleutels hoor die ik hen teruggeef. Zien hoe cliënten zelf tot inzicht en groei komen als we daar samen het juiste klimaat voor scheppen, maakt dat ik 's avonds tevreden naar mijn gezin terugkeer. 


Bij mij kan je terecht voor een breed scala aan problemen en moeilijkheden zoals angsten, depressie, hoogsensitiviteit, identiteitscrisis, laag zelfbeeld, enzovoort.

Samen stellen we een therapieplan op waarin we streven naar een tweeledig doel. Dit doel draait enerzijds rond acceptatie van wie jij (of jouw kind) bent, van hoe jouw overtuigingen in elkaar zitten en van onveranderbare omstandigheden die jouw realiteit vormen. Anderzijds zoeken we naar welke gevoelens, gedachten en gedrag we kunnen veranderen, zodat jij (of jouw kind) opnieuw vanuit je volle potentieel in het leven kan staan.


Lieve groetjes,

Daisy

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal0499/613 777
info@praktijkdebolderkar.com

Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00