Wil je graag als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de inschrijvingen voor de trainingen van komend schooljaar openen? Laat dan hier je gegevens na, wij houden je graag op de hoogte.


Het aanbod komend schooljaar zal bestaan uit de basistraining (8 lessen) en naar wens te volgen verdiepingslessen voor wie er niet genoeg van krijgt. :-)


De verdiepingslessen zijn onder andere:

- opfrisles waarin we de belangrijkste principes opfrissen

- verdieping Meidenvenijn

- verdieping met de pony's

- verdieping ademhalingstechnieken bij stress

- verdieping verbindende communicatie

- verdieping zelfverdedigingstechnieken


---


De lessen gaan door op woensdagnamiddag in De Maalzaak in Etikhove. De kinderen worden begeleid door twee gecertificeerde en ervaren Rots en Water trainers, nl. Nancy (integratief psychotherapeute) en Kathy (ergotherapeute).


Deelname bedraagt 195 euro voor de volledige lessenreeks, inclusief thuiswerkopdrachten en tips voor ouders rond hoe je het aangeleerde verder kan verdiepen. Terugbetaling is mogelijks volgens de voorwaarden van jouw mutualiteit.


Wens je graag bijkomende feedback tijdens of na de lessenreeks? Een feedbackgesprek kan je apart aanvragen en bedraagt 70 euro.


Na het volgen van de basistraining kan je deelnemen aan de voortgezette training waarin we het aangeleerde verdiepen en verrijken met de hulp van onze pony's. Heb je hiervoor interesse? Laat het ons weten!


Rots en Water
(8-delige lessenreeks)


De Rots & Water weerbaarheidstraining leert je om in contact met anderen sterk te zijn als een rots en buigzaam te zijn als water. Rots en Water zijn uitersten die je kan (leren) combineren om te tonen wat je wil. 


Je leert

- je sterk voelen in je eigen lichaam

- op jezelf en je eigen kracht te vertrouwen

- je eigen binnenkant en reactiepatronen kennen
- kracht en rust vinden in je buik
- grenzen aanvoelen bij jezelf en bij anderen
- hoe leuk het is om te durven doen wat je wil
- wat voor jou oké voelt en wat niet
- lichaamstaal gebruiken
- jezelf te beheersen en te herpakken

- mentale en innerlijke kracht gebruiken

- omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen

- eigen persoonlijke ruimte voelen en deze durven innemen

- in actie komen in verlammende situaties


Als jij nu denkt "Hoe doe je dát?" ben je heel erg welkom!


Belangrijk om te weten! We merken dat veel kinderen nood hebben aan een training specifiek voor kinderen met autisme of AD(H)D. We werken binnenkort een gerichte training uit waarin we met veiligheid en deskundigheid tegemoet kunnen komen aan deze specifieke noden. Heeft jouw zoon of dochter (een vermoeden van) een leer- of ontwikkelingszorg? Dan vragen we nog niet in te schrijven voor de huidige reeksen, maar de gerichte trainingen af te wachten.


Tot binnenkort

Nancy en Kathy


 • moeite hebben met het vinden van innerlijke rust
 • onzeker zijn over hun eigen lichaam
 • voor zichzelf willen leren opkomen
 • snel overweldigd of verdrietig zijn
 • gepest of uitgesloten worden
 • wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken
 • ... MAAR eigenlijk is het goed voor ieder kind!

De Rots & Water training is geschikt voor jongens en meisjes
vanaf 8 jaar die:


 • nieuwe dingen spannend vinden
 • verlegen zijn en zich graag terugtrekken
 • niet weten hoe ze op een gepaste manier afstand kunnen nemen
 • het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen
 • op school wel eens faalangstig worden genoemd
 • veel (aan)voelen en zich daardoor onzeker voelen
 • niet goed met verantwoordelijkheid overweg kunnen


Welke sociale vaardigheden moeten wij onze kinderen meegeven om zich staande te kunnen houden in een wereld die aan het veranderen is? Moeten zij weerbaarder (rots) worden, of juist socialer (water) worden, of wellicht een mengeling van beide?
De Rots en Watertraining is het praktische antwoord op bovengenoemde vragen en problematiek geworden.


Rots & Water heeft zijn effectiviteit al meermaals bewezen. In Nederland, waar deze methode werd ontwikkeld, wordt er al op zeer veel scholen mee gewerkt. Rots & Water wordt ondertussen in 22 landen gegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen die aan den lijve willen ondervinden wat fysieke en mentale weerbaarheid is.

Bij jonge kinderen ligt de focus op het vormen van een positief zelfbeeld, waardoor ook het leven in groep fijner wordt. We staan stil bij wat vriendschap is, of je vrienden moet zijn met iedereen, hoe je voor anderen kan opkomen, hoe je voor jezelf kan opkomen zonder de ander te kwetsen, hoe je gepast afstand kan nemen van iemand waarbij je jou niet veilig voelt. We leren hoe kinderen zich kunnen inleven in een ander, wat lichaamstaal hen kan vertellen, wat winnen en verliezen betekent, … Het thema dit jaar is niet voor niets Superhelden!

Bij de oudere kinderen en jongeren ligt de nadruk op verantwoordelijkheid en keuzes maken, op het omgaan met groepsdruk en het vinden van veiligheid binnen een groep. We staan stil bij hoe je op een veilige manier kan opkomen voor jezelf en voor anderen, welke mogelijkheden je hebt als je echt heel boos wordt of je jou bedreigd voelt. We leggen de focus op het ontwikkelen van zelfreflectievaardigheden en zelfvertrouwen, om vandaaruit beheerst de juiste keuzes te kunnen maken. Voor veel van onze jongeren zijn dit heuse acrobatentoeren - het jaarthema komt niet zomaar uit de lucht gevallen!


Spelenderwijs ontwikkelen kinderen tijdens deze training sociale vaardigheden, komen zij tot zelfbesef, ontwikkelen ze zelfvertrouwen en leren zij zich in een groep bewegen en handhaven. Spelenderwijs betekent ook bewegenderwijs. Door samen te leren wordt de basis gelegd om met andere mensen samen te kunnen werken en leven zonder het contact met jezelf te verliezen. 


Het Rots en Waterprogramma richt zich op

- bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en

- het vermogen om met anderen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een veranderende samenleving.

De bouwstenen van de training zijn weerbaarheid, zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. 


De basistraining bestaat uit 8 wekelijkse lessen in een veilige leeftijdsgroep. Na het volgen van de basistraining kan je doorstromen naar de voortgezette training. Die bestaat eveneens uit 8 wekelijkse lessen waarin we het aangeleerde verdiepen en verrijken. Tijdens de zomer organiseren we driedaagse groeikampen boordevol Rots en Water maar ook veel ruimte voor spel en creativiteit. Indien passend voor de groep krijgen we dan ook versterking van onze pony's.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden