Lotte Joos

Opleidingsachtergrond

  • Master in de klinische psychologie, UGent
  • Integratieve traumatherapie en psychosomatologie; AIHP vzw


Specialisaties

  • stress en piekeren
  • traumabegeleiding
  • persoonlijke groei


Lotte is erkend klinisch psycholoog. Zij is lid bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en Psychologenkring Vlaamse Ardennen. Haar sessies komen in aanmerking voor terugbetaling door de mutualiteit.


Contactgegevens

  • lotte@praktijkdebolderkar.com
  • 0471 64 20 25

Hallo, ik ben Lotte.


Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen denken, voelen, hoe ze daarmee omgaan en waarom ze doen wat ze doen. In mijn vriendenkring word ik door velen gezien als het luisterend oor van de groep. En ook in mijn tijd bij de jeugdbeweging bracht ik troost en veiligheid aan ieder die het even nodig had. De keuze om psychologie te studeren was voor mij dan ook vrij evident.


Nadat ik afstudeerde deed ik eerst ervaring op in de forensische sector. In 2021 startte ik op als zelfstandig psychologe in mijn eigen thuispraktijk. Dat ik mezelf nu ook lid mag noemen van het team in De Bolderkar, vult mijn hart met zó veel warmte. De ongedwongen sfeer, ruimte om te zijn of ontdekken wie je bent, een plek om thuis te komen. Deze waarden leunen zo sterk aan bij wat ik zelf wil uitdragen, dat het wellicht in de sterren geschreven stond dat ook ik hier zou ‘thuiskomen’.


In onze huidige maatschappij lijkt het leven ons zomaar voorbij te razen. We ‘worden geleefd’ en nemen amper de tijd om stil te staan in het hier en nu. Nochtans, trager leven geeft ons de tijd en de ruimte om na te gaan wat we nu zelf echt belangrijk vinden. Om terug zelf de touwtjes in handen te nemen. Dat is wat ik jou wil bieden – tijd en ruimte om te ontdekken.


Heb jij nood aan een goed gesprek? Aan iemand die je helpt om alles op een rijtje te krijgen? Je bent welkom met alles wat je meedraagt. Ik beluister jouw verhaal met de grootste zorg. Ik wil voor jou een veilige plek bieden waar je gewoon mag ‘zijn’. Niks moet, over alles praten mag. Bij mij mag je masker af. Samen ontrafelen we waar jij emotioneel op vastloopt en zoeken we waar jouw kracht ligt om hiermee om te gaan.


Warme groetjes,
Lotte

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 MaarkedalMaandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden