Ik dacht dat ik mijn pijn kon wegsteken. Dat ik die kon opbergen zonder er iets mee te doen. Afgesloten in een doosje. Ik sloot mijzelf ook af: van de wereld, van mijn ouders, van mijn vrienden op school, van de school. Toen ik dat ontdekte en die pijn leerde voelen en benoemen, gingen mijn doosje en ikzelf opnieuw open. Door in het doosje te kijken, ontdekte ik wat nodig was om terug te worden wie ik ben.
K. 16 jaar
Volwassenen kunnen apart of als koppel terecht voor:
Kinderen en jongeren kunnen apart of met hun gezin terecht voor:
emotionele problemen en pijn (somberheid, depressie,
laag zelfbeeld, hechtingsproblemen, angsten, eenzaamheid, identiteitsvragen, faalangst, …)
opvoedingszorgen, problemen op school, …
ouderbegeleiding bij afgestemd opvoeden
Onze groepspraktijk is een warm nest voor kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen en koppels die een duwtje naar zichzelf nodig hebben. Die tot zichzelf willen komen om te kunnen groeien tot wie ze echt (willen) zijn.
We bieden ondersteuning aan wie in de knoop zit. Heel vaak merken we dat die knoop ontstaat tijdens of na een verlieservaring of trauma.
Verlies komt op veel manieren je leven binnen. Het kan gaan om een overlijden van iemand die je graag ziet, een slepend ziekteproces bij een dierbare of jezelf, een verandering van school of thuis, een vriendschaps- of relatiebreuk, pesterijen, het gevoel van veiligheid dat je verloren bent, het leven met een broer of zus met een problematiek, het gevoel verliezen dat je ergens bijhoort, de veiligheid van een onbezorgde kindertijd verliezen, het verlies van werk of toekomstbeeld, het beeld van hoe jouw gezinsleven eruit zou zien, het verlies van dromen en verwachtingen, enzovoort.
Verlies kan ook betekenen dat je even de weg kwijt bent, in onze maatschappij, in je gezin of in jezelf. Dat je zoveel stress ervaart datje op automatische piloot (over)leeft.
Onverwerkt verlies of verlies dat zich opstapelt doorheen de tijd toont zich in signaalgedrag, zowel in je lichaam, in je hoofd als in wat je (niet) doet. Niet verwerkte onderliggende pijn veroorzaakt lichamelijke (chronische) klachten, slaapproblemen, zorgt voor mist in het hoofd of slechtere punten bij kinderen en jongeren, voor piekergedachten die niet te stoppen zijn, het zorgt voor woede-uitbarstingen of teruggetrokken zijn, neemt levensenergie weg, het zorgt ervoor dat je jezelf lichamelijk pijn doet of tekort doet. Het lijkt alsof het verlies iemand ander van jou maakt.
Onder die klachten ligt bijna altijd een niet vertelde pijn. In een veilige en warme therapeutische relatie leer je die pijn te benoemen. Je leert er anders naar kijken of voelen dan wat je gewoon bent. Daarmee wordt de afstand tussen wie het verlies van jou maakte en wie je zouden willen zijn overbrugbaar. Naast het verlies ontstaat zo ook de start van een nieuw verhaal waarin je het leven weer meer in eigen handen kan nemen.
Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35
9680 Maarkedal
Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00
Zaterdag
9:00 – 15:00
Algemene voorwaarden en privacybeleid.
Copyright 2022.