Onze groepspraktijk is een warm nest voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die een duwtje willen naar zichzelf. Die  tot zichzelf willen komen om te kunnen groeien tot wie ze echt (willen) zijn.

We bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning voor wie emotioneel in de knoop zit. Voor wie plots of net al heel lang emotionele pijn voelt en breed verlies meemaakte. 


Verlies is voor ons een ruim begrip. We geloven dat bij iedere mens waar het leven even vast lijkt te lopen, (angst voor) verlies een thema is. Het ene verlies kunnen we bevatten, het andere is zo ondenkbaar dat het ons pijn doet.


Het kan gaan om een overlijden van iemand die we graag zien, een scheiding, een verandering van school of thuis. Het kan ook gaan om pesterijen, om iemand die je dierbaar is die te kampen heeft met een ziekte. Men kan het gevoel verliezen ergens te mogen bijhoren. Of de veiligheid van een onbezorgde kindertijd. Maar ook het verlies van werk of toekomstbeeld. Of het beeld van hoe jouw gezinsleven eruit zou zien. 


Verlies kan ook betekenen dat we even de weg kwijt zijn, in onze maatschappij, in ons gezin of in onszelf. We denken dan aan onze huidige samenleving, de dingen die op ons pad komen, de keuzes die we dagelijks moeten maken, het zoeken naar een opvoedingsstijl die werkelijk bij ons past, ...


Je kan terecht bij een plotse verlieservaring maar ook wanneer een vroegere verlieservaring onvoldoende ruimte en aandacht gekregen heeft. Onverwerkt verlies dat zich opstapelt doorheen de tijd komt vaak onverwachts toch boven of toont zich in signaalgedrag. Onder klachten ligt bijna altijd een niet vertelde pijn.


Signaalgedrag toont zich op veel vlakken: in ons lichaam, in ons hoofd, in wat we (niet) doen. Niet verwerkte onderliggende pijn veroorzaakt lichamelijke (chornische) klachten, slaapproblemen, zorgt voor mist in ons hoofd of slechtere punten bij kinderen en jongeren, voor piekergedachten die niet te stoppen zijn, het zorgt voor woede-uitbarstingen of teruggetrokken zijn, voor emotionele pijn. Signaalgedrag verstilt, verdwijnt, wanneer je in ├ęcht contact de onderliggende pijn durft benoemen en verwerken.

Onder klachten ligt bijna altijd een niet vertelde pijn. Je denkt dat je die pijn weg steekt en er niets moet mee doen, dat je die kan opbergen. Maar die komt telkens weer naar boven, net zoals een pingpongballetje dat je onder water duwt. Toen ik dat ontdekte en die pijn een taal kreeg, verdween het signaalgedrag van mijn lichaam. Door ernaar te leren kijken, er volledig in te stappen, ontdekte ik wat ik nodig had om te kunnen groeien en helemaal terug te zijn wie ik wil zijn.


K. 16 jaar

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.