Nele De Coninck

Nele is een jonge veertiger en staat met volle overtuiging in het leven. Desondanks dat zij niet het geluk heeft gehad om zonder beperking te leven of het geschenk van het leven aan een kind te geven.


Doorheen het beoefenen van yoga en mindfulness heeft Nele zichzelf terug gevonden als een vrolijk, positief en rustig persoon. Beiden brachten haar dat ze opnieuw dankbaar kan zijn en kan genieten van kleine dingen die ze vroeger zelfs niet opmerkte. Nele heeft geleerd echt in het leven te staan, in elk moment aanwezig te zijn in plaats van in haar hoofd bij gisteren of morgen, straks of ergens anders te zijn.


Nele is psychiatrisch verpleegkundige en pessopsychotherapeute. Ze houdt ervan om samen met jongeren en volwassenen ruimte te creëren voor het verwerken van emotionele pijn. Pessopsychotherapie kan helpen om op een veilige manier contact te mogen maken met wat ons lichaam ons daarrond vertelt. Om zo te ontdekken welke behoefte in jouw leven nog niet vervuld werd geraakt en wat je dus nodig hebt. Deze therapievorm brengt woorden bij dat aanvoelen en die non-verbale ervaring. Wat diep in ons, soms onbewust, vastzit en tot allerlei klachten leidt kan zo verkend en veruiterlijkt worden. 


Nele wil graag de kans grijpen om aan anderen te bieden wat ze zelf heeft mogen ervaren. Nele wenst jullie het cadeau te kunnen geven van wat lichaamsgerichte therapie, mindfulness en yoga kunnen doen, zoals zij het heeft gekregen.

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Psychiatrisch verpleegkundige
  Katho (3j.)
 • Relaxatietherapeut
  Centrum voor energetisch lichaamswerk Brugge
 • Pesso-psychotherapeut 
  Kern vzw (4j.)
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy voor hulpverleners , UZ Gent
 • Erkend Yogadocent en lid van de Europese Yoga-unie en de Yogafederatie van de Nederlandstaligen in België, deelname Europees Yogacongres Zinal Zwitserland 
 • Bijzondere beroepsbekwaamheid en bijzondere beroepstitel van verpleegkundige gespecialiseerd in de GGZ en psychiatrie, Howest Brugge
 • Gecertificeerd kinderyogadocent Yogacentrum Jip en Jan, Almere (NL)
 • Mindfulness-trainer, IAM Dr. David Dewulf
 • Heartfulness-trainer , See True o.l.v. David Dewulf


Je kan Nele contacteren via nele@praktijkdebolderkar.com of via 0480/64 10 15.

Tijdens consultaties is Nele niet bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie en nieuws over ons aanbod.