Annelies Demuynck

Opleidingsachtergrond

 • Integratief Psychotherapeut, AIHP vzw
 • Integratief rouw- en verliescounselor, vzw De Bleekweide
 • ACT for Kids, Act Academie
 • Kinderyoga docent, Amba-Amba 
 • Rots en Water trainer, Sjanstrainingen 
 • Verpleegkundige, Katho Kortrijk

Specialisaties 

 • rouw- en verliestherapie 
 • nieuw-samengestelde gezinnen
 • mantelzorgcoaching


Annelies is erkend lid bij BNVIP vzw, ABP-BVP en houder van het Europees Certificaat voor Psychotherapie.


Contactgegevens

 • annelies@praktijkdebolderkar.com
 • 0479 72 37 68


Annelies is sinds juni met langdurig ziekteverlof.


Hallo, ik ben Annelies.


Mijn droom als kind was te mogen zorgen voor mensen, hen beter later voelen. Mijn eerste studiekeuze verpleegkunde was daarbij een logisch gevolg.  De combinatie van het wetenschappelijke en het relationele boeide mij enorm. Maar toch miste ik iets.

Ik volgde de opleiding tot rouw- en verliescounselor in vzw De Bleekweide en specialiseerde me nadien binnen de integratieve psychotherapie en ACT. Ik vind het belangrijk dat we leren kijken en luisteren naar wat iemand echt wil vertellen. Want soms is er zo’n groot verschil tussen de zichtbare buitenkant en de onzichtbare binnenkant. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mensen de vaardigheden aan te leren om effectief met pijnlijke gedachten en gevoelens om te gaan, zodat ze minder impact hebben. Ik ondersteun graag om duidelijkheid te krijgen bij wat echt belangrijk en betekenisvol voor je is, wat je waarden zijn en hoe je die kennis kan gebruiken om jezelf te leiden, te inspireren en te motiveren ook in moeilijke periodes.

 

Naast mijn werk als rouw- en verliescounselor en integratief psychotherapeute, werk ik halftijds als thuiszorgcoördinator. Ik werk er met personen met dementie en hun context. Steeds meer mensen worden helaas geconfronteerd met dementie en dit ook op jonge leeftijd.  De persoon zelf, de partner en de (klein)kinderen hebben talloze vragen. Hoe moet het nu verder? Hoe verandert dit onze toekomst? Is dit erfelijk? Zal oma mij nog herkennen? De wereld van de persoon met dementie wordt kleiner terwijl de zorg alsmaar groter wordt. Veel mantelzorgers ervaren zorgen voor als waardevol, maar soms raakt hun balans ook uit evenwicht. Als referentiepersoon dementie tracht ik de persoon en zijn netwerk te begeleiden in het proces dat men samen doorloopt. Een rouwproces dat ik met veel warmte en toewijding mee help dragen.

 

Wat ik hoop te kunnen bieden is dat jij jou welkom mag voelen. Vanuit een warme verbinding mag je echt jezelf zijn, met wat er speelt op het moment en wat misschien nog onuitgesproken is. Op jouw tempo gaan we aan de slag, zowel door het voeren van gesprekken als door samen te ervaren, te oefenen, dingen in beeld te brengen, de natuur in te gaan… Kortom we gaan samen op pad.

Een veilige, warme plek kunnen bieden waar kinderen, jongeren en volwassenen zichzelf kunnen zijn met al hun emoties.  Hun tempo respecteren om samen naar die moeilijke stukjes te gaan. Ze met liefdevolle aandacht en zonder oordeel ontvangen. Hen terug dat sprankeltje hoop of geloof en kracht kunnen laten ontdekken. Daartoe wil ik bijdragen.

Ik heb twee kinderen en ben ook (plus)mama van twee tienermeisjes. Een nieuw samengesteld gezin brengt een gezellige drukte die ook uitdagingen en groeikansen met zich meebrengt.

Ik ben een bezige bij. Ik hou ervan om te experimenteren in de keuken, om creatieve workshops te volgen, om te gaan lopen en te dansen op fijne muziek. Spelen en rollebollen met de kinderen en in de natuur zijn brengen mij tot rust.

Heel welkom,

Annelies

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal0499/613 777
info@praktijkdebolderkar.com

Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00