Annelies Demuynck

Eén- en meerjarige opleidingen

 • Integratief Psychotherapeut 
  AIHP (4j)
 • Integratief rouw- en verliescounselor
  vzw De Bleekweide (2j)
 • ACT for Kids
  Act Academie (6d.)
 • Kinderyoga docent
  Amba-Amba (10d)
 • Rots en Water trainer
  Sjanstrainingen (3d.)
 • Referentiepersoon dementie
  Expertisecentrum Dementie Vlaanderen (11d.)
 • Verpleegkundige
  Katho departement HIVV (3j.)

Annelies haar droom als kind was te mogen zorgen voor mensen, hen beter later voelen. Haar eerste studiekeuze verpleegkunde was daarbij een logisch gevolg.  De combinatie van het wetenschappelijke en het relationele boeide haar enorm. Maar toch miste ze iets.

Annelies wou meer tijd kunnen vrijmaken om echt te luisteren. Want samen met het ziek zijn, speelt het psychologische ook een immense rol. Gehoord worden, erkenning voelen, je mogen tonen met wat er is en hoe je jou werkelijk voelt zijn belangrijke aspecten in een ziekteproces.

Ze volgde de opleiding tot rouw- en verliescounselor in vzw De Bleekweide en specialiseerde zich nadien binnen de integratieve psychotherapie en ACT. Ze vindt het belangrijk dat we leren kijken en luisteren naar wat iemand echt wil vertellen. Want soms is er zo’n groot verschil tussen de zichtbare buitenkant en de onzichtbare binnenkant. Daarnaast vindt Annelies het ook belangrijk om mensen de vaardigheden aan te leren om effectief met pijnlijke gedachten en gevoelens om te gaan, zodat ze minder impact hebben. Ze ondersteunt graag om duidelijkheid te krijgen bij wat echt belangrijk en betekenisvol voor je is, wat je waarden zijn en hoe je die kennis kan gebruiken om jezelf te leiden, te inspireren en te motiveren ook in moeilijke periodes van chronische ziekte.

 

Naast haar werk als rouw- en verliescounselor en integratief psychotherapeute io, werkt ze halftijds als thuiszorgcoördinator. Hierbij verdiept zij zich in het werken met personen met dementie en hun context. Steeds meer mensen worden helaas geconfronteerd met dementie en dit ook op jonge leeftijd.  De persoon zelf, de partner en de (klein)kinderen hebben talloze vragen. Hoe moet het nu verder? Hoe verandert dit onze toekomst? Is dit erfelijk? Zal oma mij nog herkennen? De wereld van de persoon met dementie wordt kleiner terwijl de zorg alsmaar groter wordt. Veel mantelzorgers ervaren zorgen voor als waardevol, maar soms raakt hun balans ook uit evenwicht. Als referentiepersoon dementie tracht Annelies de persoon en zijn netwerk te begeleiden in het proces dat men samen doorloopt. Een rouwproces die ze met veel warmte en toewijding mee helpt dragen.

 

Wat Annelies hoopt te kunnen bieden is dat jij jou welkom mag voelen. Vanuit een warme verbinding mag je echt jezelf zijn, met wat er speelt op het moment en wat misschien nog onuitgesproken is. Op jouw tempo gaan we aan de slag, zowel door het voeren van gesprekken als door samen te ervaren, te oefenen, dingen in beeld te brengen, de natuur in te gaan… Kortom we gaan samen op pad.

Een veilige, warme plek kunnen bieden waar kinderen, jongeren en volwassenen zichzelf kunnen zijn met al hun emoties.  Hun tempo respecteren om samen naar die moeilijke stukjes te gaan. Ze met liefdevolle aandacht en zonder oordeel ontvangen. Hen terug dat sprankeltje hoop of geloof en kracht kunnen laten ontdekken. Daartoe wil ze bijdragen.

Annelies heeft twee kinderen en is ook (plus)mama van twee tienermeisjes. Een nieuw samengesteld gezin brengt haar een gezellige drukte die ook uitdagingen en groeikansen met zich meebrengt.

Annelies is een bezige bij. Ze houdt ervan om te experimenteren in de keuken, om creatieve workshops te volgen, om te gaan lopen en te dansen op fijne muziek. Spelen en rollebollen met de kinderen en in de natuur zijn brengt haar tot rust.

Je kan Annelies contacteren via annelies@praktijkdebolderkar.com of via 0479/72 37 68.


Tijdens consultaties is Annelies niet  bereikbaar uit respect voor de cliënt. Maar als je een berichtje nalaat, belt ze jou snel terug. 

 
 
 
 
 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie en nieuws over ons aanbod.