Camille De Moor is mama van twee jonge kindjes (4 en 6 jaar), dochter, echtgenote, collega, vriendin, tante, zus, …. dat allemaal en ook zichzelf. Wellicht interesseert het jullie vooral te weten dat verbindende communicatie sinds 2014 deel uitmaakt van haar leven.  Aletha Solter heeft haar in 2019 gecertificeerd als officieel instructeur in Aware Parenting. Naast een diploma bio-ingenieur volgde een diploma uit één van haar passies, namelijk leerkracht. Camille geeft haar passies graag door tijdens deze reeks Aware Parenting.


Inschrijven op de vrijblijvende wachtlijst doe je via de knop hierboven!

Verbindend en Bewust Ouderschap (traject) 


Wat is verbindend en bewust ouderschap?

Verbindend en bewust ouderschap is gebaseerd op Aware Parenting, de opvoedingsfilosofie van Aletha Solter. Aware Parenting biedt geen technieken of strategieën over hoe je kinderen best opvoedt. Wel brengt het waardevolle inzichten om telkens opnieuw tot afstemming te komen, eerst met jezelf en van daaruit ook met je kind.

 

Aware Parenting steunt op 3 pijlers:

Hechtingsbevorderend ouderschap: de relatie tussen ouder en kind;

Democratische discipline: kijken voorbij het gedrag en op zoek gaan naar de onderliggende gevoelens en behoeften;

Herstel van stress en trauma: spanning als voedingsbodem voor gedrags-en emotionele problemen.

 

Vanuit deze verbinding en dit bewustzijn geef je je ouderschap zelf vorm. Je vindt immers de antwoorden in jezelf en dat brengt houvast en vertrouwen in de verschillende opvoedingssituaties waarmee we te maken (kunnen) krijgen. Dat vertrouwen is de basis van de relatie met je kind en geef je ook zo door aan je kind. Zo ondersteun je je kind om verder op te groeien als liefdevolle, meewerkende en zelfzekere mensen die zelfsturend in het leven staan.

 

In een kleine en veilige groep ontdekken we samen hoe we - in de drukte van het dagelijkse leven - verbinding tot stand kunnen brengen en de ouder kunnen zijn die we willen zijn.

 

Deze reeks is een groeitraject en dit kun je eruit halen:

Inzichten uit de 5 boeken van Aletha Solter gebundeld tot de essentie van Aware Parenting voor een houvast in elke situatie;

Veiligheid om helemaal jezelf te mogen zijn, en ook te mogen delen over die situaties waarin je niet de ouder was die je had willen zijn;

Empathie om de oordelen die je hebt over jezelf en/of over je kinderen te kunnen ombuigen naar verbinding;

Bewustzijn over je groeiproces en wat je nodig hebt om de inzichten van Aware Parenting niet alleen te kennen maar ook spontaan te kunnen integreren in je leven als ouder;

Steun en erkenning vanuit het uitwisselen van verhalen met andere gelijkgestemde ouders / opvoeders.

 

Bij de reeks krijg je als deelnemer ook een cursus die alle concepten en belangrijke inzichten uit Aware Parenting samenbrengt, met veel ruimte voor reflecties en ervaringsgerichte oefeningen, om de inzichten stap voor stap en op jouw tempo te integreren in jouw leven met je kindje(s).

groepstraining van in totaal 8 uur, verdeeld over vier tweewekelijkse sessies van telkens 2 uur OF als deepdive tijdens een mamaweekend (elke dag van 9u tot 13u)

minimaal 6 en maximaal 8 mama's met kinderen tussen (bij voorkeur) 0 en 7 jaar 


Kostprijs is 210 euro.

Nesten rond je prille nest.Slechts weinig relaties laten in ons leven zo'n diepe indruk na als onze eerste liefde. Het klinkt minder romantisch dan verwacht, maar onze 'eerste liefde' is ... onze moeder. Haar (onbewuste) boodschappen bepalen mede wie we in het hier en nu zijn. Zo heeft jouw nest van herkomst invloed op jouw eigen prille nest. Het is niet vreemd dat veel jonge mama's op zoek zijn naar hun eigen moederschapsstijl en het gevoel missen zichzelf te kunnen zijn en ontplooien als mama.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.


Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.