Nancy is mama en wordt binnen haar gezin de blijkmaker en de drakentemster genoemd. Zij is rouw- en verliescounselor, psychotherapeut io en gezinsondersteuner.

Docente Camille is mama van twee kinderen, leerkracht en Aware Parenting Instructor.

Verbindend en Bewust Ouderschap (jaartraject) - wachtlijst


In dit jaartraject word je samen met andere ouders ondergedompeld in de filosofie van Aware Parenting. Verbindend en bewust ouderschap gaat om het erkennen en invullen van de behoeften van je kind én jezelf. In een kleine, veilige groep ontdekken we samen inzichten om in de drukte van het dagelijks leven toch tot die verbinding te kunnen komen.

Tijdens dit jaartraject focussen we op hechting en hoe te investeren in je ouder-kindrelatie, op democratische discipline en hoe we kunnen opvoeden vanuit liefdevolle grenzen, op emotieregulatie en hoe we kinderen kunnen opladen en ontladen op een wijze die past bij hun noden. Je wordt handvaten aangereikt om zowel jezelf als ouder als je kind te begeleiden, ondersteunen en ontplooien.

Yoga en relaxatie - early bird lijst


Want hoe beweeg jij door het leven?
Leef je met je hele lichaam?
Kan je jouw lichaam voelen, aanvaarden en bewonen?

Yoga helpt om voeling te krijgen met je lichaam in al haar mogelijkheden en beperkingen. Het helpt om stevigheid en soepelheid te ontwikkelen, om onze organen en hormonaal systeem in evenwicht te brengen, om vitaliteit te activeren op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en energetisch niveau.

Hoewel dit oefening, geduld en mildheid voor jezelf vraagt, kan je yoga starten op elke leeftijd. Met de mogelijkheden en beperkingen die je hebt, met de energie die er wel of (nog) niet is. In elke yogahouding en voor elke beweging bestaan er immers aanpassingen en varianten.

Het samen beoefenen van yoga is mijn uitnodiging aan jou om zorg te dragen voor jezelf. In alle rust en veiligheid van onze kleine groep.

Docente Nele is yogadocente, mindfulnesstrainer en psychotherapeute.

Mindfulness - early bird lijst


Hoe zou het zijn om elke dag volop het leven te beleven en je toch vrij te voelen? Om je vrij te voelen in je geest zonder dat je overspoeld wordt door negatieve gedachten? Zonder dat tijdelijke stemmingen, gebeurtenissen of oude patronen je keuzes bepalen? Om je vrij te voelen in je lichaam zodat je kan vertrouwen op je intuïtie om van daaruit te kiezen voor de manier en het ritme waarop jij echt wil leven.

Je bent welkom om het antwoord te ontdekken tijdens onze 8-weken durende mindfulnesstraining. Het is een wetenschappelijke onderbouwde training die je zelfkennis en veerkracht verhoogt. Je krijgt er tips om je bestendiger te maken tegen stress en burn-out. Je maakt kennis met de kracht van zelfcompassie, aanvaarding en mindfulness.

Docente Nele is yogadocente, mindfulnesstrainer en psychotherapeute.

Authentieke contacten, voedende relaties - early bird lijst


Laat je gemakkelijk over je heen walsen? Of wals je zelf over anderen heen?
Zeg je, vaker dan je lief is, kwetsende dingen tegen anderen? Of tegen jezelf?
Heb je de indruk dat anderen jou niet in je waarde kunnen laten?
Wil je graag op een authentieke manier contact kunnen leggen?
Wil je graag ontdekken uit welke patronen je contact legt?
En wat jouw oordeel jou te vertellen heeft?
Wil je ook kijken voorbij gelijk en ongelijk?

Tijdens twee avonden nemen we onze eigen communicatie onder de loep. We zoeken samen naar een communicatie waarbij verbinding centraal staat en waarbij we niet handelen vanuit onze eigen bril. Een bril die vaak gekleurd is door eigen ervaringen en kwetsuren, verwachtingen of oordelen.

Wie dit wenst, kan aanvullend ook deelnemen aan een groei- en oefengroep op maandagavond. In de veiligheid van dit authenticiteitsgroepje staan we stil bij onze waarneming, ons voelen, ons denken en handelen. Hierbij wordt extra aandacht gegeven aan de kracht van het denken en het mogen ervaren en veruiterlijken van emoties.


Nesten rond het prille nest (voorjaarstraject) - wachtlijst


In dit voorjaarstraject nemen we de tijd om als mama te mogen glunderen, blunderen en groeien. In een kleine groep van medemama's ontdekken we samen hoe we het ouderschap kunnen vormgeven vanuit wie we écht zijn of willen zijn. We gaan op zoek naar het miskende kind in onszelf en leren hoe ervaringen uit onze eigen kindertijd van doorslaggevende invloed zijn op ons latere leven en de manier waarop we onze kinderen grootbrengen. 


Onze volgende editie start in het voorjaar van 2021. De exacte data liggen voorlopig nog niet vast, maar indien je dit wenst kan je jou vrijblijvend inschrijven in de interesselijst. Je ontvangt dan als early bird van ons een mailtje nog vóór de data op onze website gepubliceerd worden.

Docente Hilde is opgeleid in de Relatiestudio van Nand Cuvelier en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van authenticiteitsgroepen.

Nederholbeekstraat 35
9680 Maarkedal
+32 499 613 777
info@praktijkdebolderkar.com

Copyright 2020.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie en nieuws over ons aanbod.