Praktisch
Data
Reeks 1: maandag 4, dinsdag 5 en vrijdag 8 juli 2022
Reeks 2: vrijdag 2, 9 en 16 september 2022
Reeks 3: vrijdag 3, 10 en 17 maart 2023
Telkens van 9u tot 16u (1u middagpauze)


mogelijkheid tot overnachting in een B&B in onze straat


Aantal deelnemers
Minimum 6 en maximaal 10 deelnemers


Inbegrepen
- broodjesmaaltijd met verse soep
- thee, koffie en water
- hand-outs van de presentatie
- attest van deelname en onkostenfactuur


Prijs
365 euro


In overleg met de deelnemers van een groepsinschrijving kunnen ook andere data met een  verlaagd groepstarief worden ingepland.


Uitschrijven is enkel mogelijk bij een individuele
inschrijving en dit tot uiterlijk 30 kalenderdagen vooraf (min euro 60,- administratiekosten).


Accreditatie ABP-BVP werd aangevraagd.


Inlichtingen en inschrijvingen
info@praktijkdebolderkar.com of 0499 613 777
Nancy Baecke - integratief psychotherapeut, rouw- en verliescounselor, docent en erkend supervisor

Opleiding psychodrama

3-DAAGSE TRAINING voor therapeuten en hulpverleners rond de mogelijkheden van psychodrama als therapeutische methodiek om met kinderen, jongeren en volwassenen naar buiten te brengen wat binnenin leeft


Omschrijving psychodrama
Een mens is het minst zichzelf als hij uit eigen naam spreekt. Geef hem een masker en hij spreekt de waarheid. - Oscar Wilde


Psychodrama beeldt uit wat binnenin leeft. Het is een veruiterlijking van innerlijke beelden en belevingen en alle betekenissen die daarmee verbonden zijn. Psychodramamethodieken komen tegemoet aan de zogenaamde act hunger, dit is de behoefte om emoties uit een ver of dichtbij verleden de ruimte te geven waar dit niet eerder mogelijk was of leek. De ontlading van emoties en gevoelens die daarbij loskomen maakt het mogelijk om onafgemaakte problematische ervaringen af te ronden. Dit leidt tot action insight (inzicht door actie), integratie en overzicht.


Inhoud
Kennismaking met het denkkader
- achtergrond en theoretische duiding van psychodrama
- de waarde van psychodrama als therapeutisch denkkader
- 3-delige opbouw van een dramasessie + rol van de therapeut
- toepassingsmogelijkheden van de aangeleerde oefeningen
- varianten in het werken met kinderen en jongeren of groepen


Aangeleerde oefeningen
- sociaal atoom als ervaringsgericht instrument tijdens de intake- en verkenningsfase
- actiesociogram als methode voor assessment van hechtingsbelevingen
- lege stoel oefening bij wat tot nu toe onuitgesproken moest blijven
- twee stoelen oefening bij existentiële vragen
- dynamische levenslijn als hulpbronoefening
- intergenerationele levenslijn als methode om intergenerationele patronen te doorvoelen
- behoeftebrug om te shiften van gewoontegedrag naar authentiek gedrag
- de toverwinkel als methode om zelfrealisatie te stimuleren
- metaforen als toegangspoort tot lijflijk weten
- werken met dromen om onderliggende behoeften zichtbaar te maken

- hoe bewegen binnen de drama- en winnaarsdriehoek

- levend kernkwadrant 


Kortom: een praktische 3-daagse training waarin je zelf de kracht van psychodrama ervaart


Deze dagopleiding gaat twee keer door in het najaar: een keertje op maandag 10 oktober 2022 van 9u tot 16u, de tweede keer op vrijdag 28 oktober 2022.

 van 9u tot 16u. Deelname bedraagt 145 eur inclusief handouts met alle oefeningen, talentenposter en gezonde lunch. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. De workshop gaat door vanaf 4 deelnemers.

Schatgravers voor kindprofessionals

voor wie kinderen wil raken en laten glunderen


Schatgravers is een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt. Een onmisbare coachingtool voor wie weet hoe kinderen en jongeren groeien als ze zichzelf met hun eigen talenten en valkuilen leren kennen. Maar hoe doe je dat dan? Welke materialen geven jou houvast? Hoe kan je die nieuwe inzichten verankeren zodat de kinderen ze blijven gebruiken? Hoe hou je het speels en aantrekkelijk voor jezelf en voor het kind?


Tijdens de dagopleiding Schatgravers voor kindprofessional word je ondergedompeld in het spel én mag ik jou als licentietrainer de kneepjes van het vak uit mijn eigen praktijk doorgeven. Er zijn ontelbare manieren om het te spelen. Wil je weten hoe, dan ben je welkom op onze workshop Schatgravers voor Kindprofessionals. Je leert al doende zodat je het spel meteen in je vingers hebt om thuis, op school of jouw praktijk aan de slag te gaan. Door het zelf te ervaren én met een op maat geschreven cursus bij de hand ontdek je talloze werkvormen en materialen om te gebruiken. 

 

Voor wie

Deze dagopleiding richt zich tot kindprofessionals die weten hoeveel deugd het doet om je eigen talenten te ontdekken en in de verf te mogen zetten. Wil je Schatgravers inzetten in je klas, in één-op-één begeleiding in je zorgklas of praktijk, in je kinderyogalessen of in je therapiepraktijk? Dan is deze dagopleiding écht iets voor jou. Ken je het spel al maar wil je mijn kneepjes als licentietrainer leren kennen? Welkom!


Door wie
Nancy Baecke, integratief psychotherapeut, kinderyogadocente, Rots en Water trainer en leerkracht. Zij behaalde de licentie om Schatgravers te trainen en is ervaren gebruiker en grote fan in haar praktijk en thuis.

 

Wat brengt dit jou

Dat je het spel all the way leert kennen omdat je alles zélf gaat ervaren, mag duidelijk zijn. Daarnaast ontvang je ook alle nodige materialen om meteen van start te gaan. Je ontvangt een cursus waarin alle werkvormen uitgeschreven staan in woord en beeld, evenals een lijst met tips en werkvormen, spelsuggesties en verankeringstips, de schatkaartposter en digitale printables om met de kinderen te gaan gebruiken.

 

Je krijgt na de workshop toegang tot onze besloten overleggroep. Daar kan je terecht voor hulp als je vast zit met een bepaalde casus of werkvorm, maar je kan er ook lekker rondneuzen tussen de inspirerende foto’s en tips van collega’s. Als klap op de vuurpijl kan je die dag het Schatgraversspel aankopen met 10% korting (geef vooraf een seintje zodat we weten dat we er eentje mogen reserveren voor jou).

Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.