Inschrijven voor de lessenreeksen in schooljaar 2022 - 2023 kan vanaf midden juni. Dan worden de inschrijvingen geopend.


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de volgende reeksen? Schrijf je nu in op de wachtlijst om als eerste toegang te krijgen.

 
 
 

Rots en Water

per leeftijdsgroep, van kleuter tot 12 jaar

De Rots & Water weerbaarheidstraining leert je om in contact met anderen sterk te zijn als een rots en buigzaam te zijn als water. Rots en Water zijn uitersten die je kan (leren) combineren om te tonen wat je wil.


Je leert

- je sterk voelen in je eigen lichaam

- op jezelf en je eigen kracht te vertrouwen

- je eigen binnenkant en reactiepatronen kennen
- kracht en rust vinden in je buik
- grenzen aanvoelen bij jezelf en bij anderen
- hoe leuk het is om te durven doen wat je wil
- wat voor jou oké voelt en wat niet
- lichaamstaal gebruiken
- jezelf te beheersen en te herpakken

- mentale en innerlijke kracht gebruiken

- omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen

- eigen persoonlijke ruimte voelen en deze durven innemen

- in actie komen in verlammende situaties


Als jij nu denkt "Hoe doe je dát?" ben je heel erg welkom!


Tot binnenkort

Nancy en Kathy

Twee voeldagen telkens van 9u tot 16u. Er is opvang mogelijk vanaf 8u en tot 17u. Inschrijven op de wachtlijst kan via de knop hierboven of via mail naar angelique@praktijkdebolderkar.com indien je vooraf vragen hebt of vooraf iets wenst af te stemmen. Kostprijs is 95 euro. 

Ik mis je (voeldagen)

voor kinderen uit de lagere school die iemand moeten missen 

Ik moet mijn papa al drie jaar missen.

Mijn beste vriendin is verhuisd. Ik mis haar.

In de papaweek mis ik mama.

Waarom kan ik niet naar mijn lievelingsjuf?

Ik wil terug naar mijn vorige klas.

Ik wil terug naar hoe het vroeger was.

Mijn mama is sinds de diagnose zichzelf niet meer, ik mis haar.

Ik vind geen plekje in de klas, ik mis vriendin rondom mij.

Ik mis de rust die we vroeger hadden thuis.

Bij ons thuis wordt niet meer gepraat.

Ik mis mijn broer, voor eeuwig en altijd.


Iedereen kent gemis en verlies. Alleen praat bijna niemand erover. Gemis is pijnlijk als je het alleen moet dragen.


Angelique en Nienke organiseren deze tweedaagse voor lagere schoolkinderen die de pijn voelen om iets of iemand te moeten missen. Het gevoel mag er gewoon 'zijn'. We putten kracht uit herkenning en het samen delen. Twee voeldagen met verbondenheid door samen de natuur in te trekken, te koken en onze verhalen te delen. Niets moet, alles kan.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.Inschrijven kan per reeks van 5 lessen of voor het hele trimester. Kostprijs is 10 euro per les. Wie inschrijft voor het hele trimester geniet een korting van 10%. Nieuwe kinderen zijn op afspraak steeds welkom voor een gratis proefles.

Kinderyoga 

per leeftijdsgroep, van kleuter tot 12 jaar


Kinderyoga laat kinderen twinkelen. Met beide voetjes op de grond tonen ze in hun ogen het lichtje in hun hart. In kinderyoga ga je op een speelse, avontuurlijke manier je eigen krachten ontdekken en ga je op zoek naar evenwicht en licht. Een beetje twinkelingen voor een wereld vol magie! 


De kinderyoga gaat door op woensdagnamiddag, behalve tijdens schoolvakanties (maar dan zijn er wel superleuke twinkeldagen!). Je kan instappen wanneer je wil.


van 15u30 tot 16u30 voor kleuters
van 17u tot 18u voor eerste, tweede en derde leerjaar

van 18u tot 19u voor vierde, vijfde en zesde leerjaar


Onze lesgeefster Nienke is momenteel met zwangerschapsverlof tot het einde van de zomer. Er gaan momenteel geen lessen door. Je kan wel nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.
Welkom op vrijdagavond 18 maart van 18u tot ongeveer 20u. Terwijl we oefenen wordt het stilletjesaan donker buiten, de kindjes kunnen na afloop dus meteen knus en rustig in bed kruipen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 12 maart. Deelname bedraagt 75 euro inclusief een flesje massageolie voor thuis.

Prikkelarme massage

ouder-kind workshop - volzet


'Wist ik maar hoe ik haar lijfje kon kalmeren. Alle prikkels stapelen zich op doorheen de dag. Als ze thuis komt is haar vat vol, het lijkt alsof alles wat ik doe om haar to trust te brengen gewoon van haar afglijdt.'


Op vrijdagavond 18 maart ontvangen we kinderen voor wie de wereld soms of vaak overweldigend is. Door drukte binnenin hen of om hen heen, door een hoge sensitiviteit voor prikkels en alle voel-gewoel binnein, een gevoeligheid voor onvoorspelbaarheid enzovoort.


Samen met maam of papa mogen ze ervaren hoe hun lijfje rustig wordt via diepedrukmassage, strijkmassage en een hand- of voetmassage.


Je leert 3 manieren om jouw kind zonder woorden tot rust te brengen via een voorspelbaar massageritueel. We oefenen boven de kleren en in een veilig groepje.


Heel welkom,

NancyReeks 1: maandag 4 en dinsdag 5 april

Reeks 2: donderdag 8 en vrijdag 8 april


telkens van 9u tot 16u, opvang is mogelijk

120 euro voor beide dagen


Inschrijven doe je makkelijk via angelique@praktijkdebolderkar.com of via bovenstaande link.

Krachtpad

beleefdagen voor kinderen uit het derde tot zesde leerjaar


Ken jij het gevoel alsof een stuk van jezelf zijn glans verloren is? Dat jouw parel ondergesneeuwd geraakt is en je niet goed meer weet (of durft voelen) wie je écht bent binnenin?


Tijdens onze beleefdagen gaan we samen op zoek naar jouw binnenkant en hoe je die terug kan laten stralen. In verbinding met anderen (her)ontdek je hoe je jezelf terug kan laten zien.

 

Wie ben ik binnenin? Welk maskergedrag wil ik niet langer?

Waarom durf ik mezelf niet te tonen? Vanwaar komt dit?

Wat wil ik wél tonen? Wat is mijn parel? Waarin wil ik stralen?

Hoe kan ik de kracht vinden om mijzelf écht te tonen?
Vinden anderen dat ook spannend en eng? Hoe doen zij dat?

Op deze en nog veel andere vragen ga je zélf het antwoord ontdekken.Je schrijft in voor een groepstraining van 6 uren, verdeeld over 3 wekelijkse sessies van telkens 2 uren.


Of je kiest voor de deepdive groepstraining van 1 dag (van 10u tot 16u) met een terugkomdag (van 9u tot 12u) ongeveer een maand na het einde van de training.


Kostprijs is 115 euro.

Ik voel (me) goed 

zelfbeeldtraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar 


'Ik voel (me) goed' is een ervaringsgerichte zelfbeeldtraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar met faal- of succesangst, weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld. In een klein en veilig groepje experimenteer je volop met nieuwe vaardigheden om meer op jezelf te kunnen en durven vertrouwen, zodat je jouzelf écht kunnen laten zien.


Je leert aan de hand van ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen verschillende vaardigheden en technieken die jou helpen om te gaan met gevoelens van onzekerheid en tekort aan zelfvertrouwen. Je leert jouw eigen  talenten kennen én naar buiten brengen en je leert ook wat jouw valkuilen zijn en hoe je die kan vermijden.


Hoe kan ik leren vertrouwen op de stresssignalen van mijn lichaam? 

Wat is innerlijke intuïtie? Waarom is dit helpend?

Wat doe ik met al dat voel-gewoel binnenin?

Welke rol heeft mijn denken op mijn gedrag? 

Hoe kan ik omgaan met complimenten? Hoe kan ik lief zijn voor mezelf?

Op deze en nog veel andere vragen ga je zélf het antwoord ontdekken.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.De training omvat 7 groepssessies van anderhalf uur en een voorafgaand individueel intakegesprek. Deelnameprijs bedraagt 310 euro.

Samen ont-moeten (mindfulnesstraining)

voor prikkel- en/of hooggevoelige kinderen tussen 8 en 12 jaar


In een klein veilig groepje doe je samen met andere kinderen tal van ervaringsgerichte mindfulnessactiviteiten om te mogen zijn, te voelen, creatief aan de slag te gaan en te ont-prikkelen. We maken tijd om samen te ontdekken hoe je kan omgaan met hooggevoeligheid en te veel prikkels. De focus is mogen groeien, jezelf beter leren kennen, ont-moeten en dicht mogen blijven bij wie jij bent. 


Via deze mindfulnesstraining leren we omgaan met angst, verdriet, boosheid en onzekerheid. We helpen je beseffen dat de moeilijke dingen die bij het leven horen niet onoverkomelijk hoeven te zijn. We worden ons meer bewust van ons lichaam en ontdekken hoe onze adem een alarmklok voor stress en overprikkeling is. We trainen metabewustzijn door ons bewust te worden van afleiding of prikkels en ons opnieuw te leren focussen en gronden.


Deze training is er voor lagereschoolkinderen die last hebben van onrust of concentratieproblemen, slaapproblemen, piekeren, verlegenheid, angst of het gevoel overprikkeld te zijn en zich daar ongelukkig bij te voelen. We starten sowieso met een intakegesprek waarbij we jullie als gezin uitnodigen. 

Dit om de verwachtingen en de hulpvraag te verhelderen en eventuele vragen over de training te beantwoorden.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.groepstraining van 4 uren (en bijkomend ouder-kindmoment) verdeeld over wekelijkse sessies van telkens een uurtje


deepdive groepstraining van 1 halve dag


Kostprijs is 85 euro.

Mindsettraining

voor kleuters en voor kinderen uit het 1e tot 6e leerjaar


Gaat jouw kind er vaak op voorhand al van uit dat iets niet zal lukken? Durft het vaak niet te starten aan een taak of uitdaging omdat het bang is fouten te maken? Geeft jouw kind snel op wanneer iets niet lukt? Schuift jouw kind opdrachten voor zich uit en is het zinnetje 'ik kan dat (toch) niet' jou wel bekend?


Deze manier van denken wijst op een vaste mindset, bedacht door hoogleraar Carol Dweck. Als je daarentegen denkt vanuit een groeimindset dan ben je ervan overtuigd dat fouten nodig zijn om te leren en dat proberen en hard werken zinvol is om te groeien. Je kijkt positief naar uitdagingen, gelooft in hard werken als manier om je doel te bereiken, je leert dat vallen bij vooruitgaan hoort en je leert van feedback van anderen. Kinderen die tegen zichzelf leren praten vanuit een groeimindset en via groeitaal blijven ... groeien!


In een reeks van 5 bijeenkomsten worden kinderen gestimuleerd om te groeidenken en ontdekken ze welke saboteurs in hun hoofd rondspoken.


REEKS 1 voor kleuters op woensdag 05/01, 12/01, 26/01, 02/02 en ouder-kindmoment op 09/02 telkens van 14u tot 15u - volzet


REEKS 2 voor leerjaar 1 2 3 op woensdag 05/01, 12/01, 26/01, 02/02 en ouder-kindmoment op 09/02 telkens van 17u tot 18u  - volzet


DEEPDIVE voor kleuters op zaterdag 08/01 van 9u tot 12u - volzet


DEEPDIVE voor leerjaar 1 2 3 op zaterdag 15/01 van 9u tot 12u - volzet

We komen één keer per maand gedurende anderhalf uurtje samen om te knutselen en te experimenteren rond onze eigen talenten. Kostprijs is 30 euro per workshop. 

Talententocht voor geluksvogels

voor kinderen van 7 tot 11 jaar 


In deze talententocht voor geluksvogels bouwen je samen met leeftijdsgenootjes een zo groot mogelijk warm nest uit. We gaan samen op weg naar meer geluk. Maar hoe doe je dat? De tien vogels uit het boek van schrijver Leo Bormans geven ons raad. Hun tips leiden ons door creatieve opdrachten en geluksmomentjes.

We leren, knutselen en werken rond droomgeluk, onze eigen waarheidskoffer, mezelf zijn,  ons eigen veiig nest, ontdekken waar ik goed in ben, loslaten en volhouden, energiegevers- en nemers, dromen realiseren en jezelf en anderen gelukkig maken. Hoe beter we onszelf leren kennen, hoe meer we kunnen doen van wat goed voor ons voelt.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.


We komen vier halve dagen samen op het einde van de zomervakantie. Onze volgende reeks wordt gepland tijdens de zomervakantie van 2021-2022.

Geluk(t) 

5e en 6e leerjaar 


Geluk(t) is een vierdaagse training waarbij spellings- en rekenvaardigheden op speelse wijze worden verankerd met aandacht voor eigen talenten, faalangst en groeimindset. Om het nieuwe schooljaar goed te starten!

Samen met logopedisten Paulien Van Moorleghem en Trui Pappens ontvang ik tijdens deze training kinderen die de leerinhouden uit de derde graad willen opfrissen. We richten ons specifiek tot kinderen die een speelse maar wetenschappelijk onderbouwde ondersteuning kunnen gebruiken bij moeilijk lopende emotionele en/of cognitieve vaardigheden.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen voor de zomervakantie van 2021-2022 openen.De twinkeldagen gaan door tijdens de paas- en zomervakantie. De exacte data worden ongeveer een maand voordien bekend gemaakt.


Kostprijs voor een dag twinkelplezier (van 9u tot 16u, opvang mogelijk) inclusief materialen, water en een gezond tussendoortje bedraagt 45 euro.


Twinkeldagen
per leeftijdsgroep, voor kleuters en kinderen tot 12 jaar


Ongemerkt en op een heel spontane manier brengen we verschillende diepzinnige thema's aan waar kinderen op deze leeftijd sterk mee bezig zijn. Welke regenboog aan kleuren zit verstopt binnenin jou? Hoe toon je jouw eigenheid? Hoe is iedereen anders en helemaal oké? Hoe kan je jouw stempel drukken? Hoe kan je jou verbinden met mezelf en vandaaruit met de ander? Welke schatten liggen verborgen in jezelf? Hoe verzorg je die schatten? Wat zijn ja nee gevoelens? Hoe voel je grenzen in je lijfje? Welke schatten wil ik graag nog wat vaker kunnen tonen en vooral, hoe doe ik dat?


We inspireren en amuseren elkaar tijdens een dag (twee dagen voor oudere kinderen) vol yoga, creativiteit en plezier midden in de natuur. In een kleine groep van maximaal 10 kinderen om de veiligheid en geborgenheid te garanderen. 


Onze lesgeefster Nienke is momenteel met zwangerschapsverlof tot het einde van de zomer. Er gaan momenteel geen lessen en twinkeldagen door. Je kan wel nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.
Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.