Hallo! Fijn dat je komt neuzen in ons groepsaanbod!


Ook dit jaar helpen we kinderen om hun binnenste binnenkant te ontdekken, we leren hen om de soft skills te ontwikkelen die vandaag zó nodig zijn, we bieden hen een plekje om te mogen blunderen, glunderen en groeien in de veil!ige cocon van leeftijdsgenoten en ervaren therapeuten. 


We volgen de huidige veiligheidsmaatregelen na om coronaproof te werken. Wanneer dit niet mogelijk blijkt kan de lesgever beslissen om de workshop of training uit te stellen tot wanneer de coronasituatie dit opnieuw toelaat. Jouw inschrijving blijft geldig tot die datum of je ontvangt een tegoedbon die je kan inzetten voor een activiteit naar keuze.


Tot binnenkort!


Je start met de basistraining (3 sessies van telkens 2,5 uren gespreid over één maand). Wil je daarna nog bijkomende verdieping dan kan je jou inschrijven voor de voortgezette training (opnieuw 3 sessies van telkens 2,5 uren gespreid over één maand).


Wil je graag een deepdive volgen? Dat kan! Dan leer je meteen alle basis- én voortgezette oefeningen aan tijdens een tweedaagse training (telkens van 9u tot 16u). Tijdens de deepdive oefenen we de aangeleerde vaardigheden ook met daartoe getrainde pony's.


Kostprijs is 165 euro per training. Voor de tweedaagse deepdive training met co-assistentie van onze getrainde pony's betaal je 325 euro. 

Rots en Water

per leeftijdsgroep, van kleuter tot 12 jaar

Stel dat je jezelf echt goed zou kennen: je kwaliteiten en je talenten, maar ook je valkuilen. En dat je die talenten zou kunnen gebruiken zonder in je valkuilen te lopen. Stel dat je zou weten hoe je die kan uiten naar anderen, hoe je jou kan verbinden met anderen en hoe je relaties kan herstellen na een conflict? Stel dat je jezelf zo goed zou kennen dat je zélf zou kunnen aanvoelen wat voor jou fysiek en mentaal (on)veilig is? En dat je dan ook het juiste zou kunnen doen?


Dat kan. Niet enkel door 'te praten over' maar vooral door te doen! Rots en Water zijn uitersten zijn die je kan (leren) combineren. Door samen te experimenteren, door samen te ervaren en te creëren ontdek je hoe weerbaar te zijn als een rots en buigzaam als water. Door je-zelf te leren kennen in een veilige groep.


Rots en Water is een fysieke antipest- en weerbaarheidstraining waarbij je op een speelse maar wetenschappelijk onderbouwde manier leert wat je eigen grenzen zijn, hoe je die kan aangeven en hoe je die kan verdedigen. Als jij nu denkt "Hoe doe je dát?" ben je heel erg welkom!
Eerstvolgende basistraining voor kinderen uit de lagere school:
zondag 21 en 28 november en 12 december van 9u tot 11u30 - uitgesteld naar voorjaar 2022 wegens de huidige coronamaatregelen, nog 2 vrije plaatsen


Eerstvolgende deepdive voor kinderen uit de lagere school:

donderdag 7 en vrijdag 8 april 2022, telkens van 9u tot 16u 

donderdag 11 en vrijdag 12 augustus 2022, telkens van 9u tot 16u


Tijdens de deepdive in de Paasvakantie kunnen de kinderen die dat willen ook werken met onze pony's. Onder deskundige begeleiding oefenen we de Rots- en watervaardigheden in fysieke activiteiten naast en op de daartoe getrainde pony's. We leren onze angsten overwinnen, verantwoordelijkheid te nemen, te leiden, vertrouwen te durven hebben in onszelf, de grenzen van onszelf en de pony's te ontdekken en te respecteren enzovoort.

Twee voeldagen telkens van 9u tot 16u. Er is opvang mogelijk vanaf 8u en tot 17u. Inschrijven op de wachtlijst kan via de knop hierboven of via mail naar angelique@praktijkdebolderkar.com indien je vooraf vragen hebt of vooraf iets wenst af te stemmen. Kostprijs is 95 euro. 

Ik mis je (voeldagen)

voor kinderen uit de lagere school die iemand moeten missen

Ik moet mijn papa al drie jaar missen.

Mijn beste vriendin is verhuisd. Ik mis haar.

In de papaweek mis ik mama.

Waarom kan ik niet naar mijn lievelingsjuf?

Ik wil terug naar mijn vorige klas.

Ik wil terug naar hoe het vroeger was.

Mijn mama is sinds de diagnose zichzelf niet meer, ik mis haar.

Ik vind geen plekje in de klas, ik mis vriendin rondom mij.

Ik mis de rust die we vroeger hadden thuis.

Bij ons thuis wordt niet meer gepraat.

Ik mis mijn broer, voor eeuwig en altijd.


Iedereen kent gemis en verlies. Alleen praat bijna niemand erover. Gemis is pijnlijk als je het alleen moet dragen.


Angelique en Nienke organiseren deze tweedaagse voor lagere schoolkinderen die de pijn voelen om iets of iemand te moeten missen. Het gevoel mag er gewoon 'zijn'. We putten kracht uit herkenning en het samen delen. Twee voeldagen met verbondenheid door samen de natuur in te trekken, te koken en onze verhalen te delen. Niets moet, alles kan.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.Inschrijven kan per reeks van 5 lessen of voor het hele trimester. Kostprijs is 10 euro per les. Wie inschrijft voor het hele trimester geniet een korting van 10%. Nieuwe kinderen zijn op afspraak steeds welkom voor een gratis proefles.

Kinderyoga 

per leeftijdsgroep, van kleuter tot 12 jaar


Kinderyoga laat kinderen twinkelen. Met beide voetjes op de grond tonen ze in hun ogen het lichtje in hun hart. In kinderyoga ga je op een speelse, avontuurlijke manier je eigen krachten ontdekken en ga je op zoek naar evenwicht en licht. Een beetje twinkelingen voor een wereld vol magie! 


De kinderyoga gaat door op woensdagnamiddag, behalve tijdens schoolvakanties (maar dan zijn er wel superleuke twinkeldagen!). Je kan instappen wanneer je wil.


van 15u30 tot 16u30 voor kleuters
van 17u tot 18u voor eerste, tweede en derde leerjaar

van 18u tot 19u voor vierde, vijfde en zesde leerjaar


Onze lesgeefster Nienke is momenteel met zwangerschapsverlof tot het einde van de zomer. Er gaan momenteel geen lessen door. Je kan wel nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.
Welkom op vrijdagavond 18 maart van 18u tot ongeveer 20u. Terwijl we oefenen wordt het stilletjesaan donker buiten, de kindjes kunnen na afloop dus meteen knus en rustig in bed kruipen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 12 maart. Deelname bedraagt 75 euro inclusief een flesje massageolie voor thuis.

Prikkelarme massage

ouder-kind workshop


'Wist ik maar hoe ik haar lijfje kon kalmeren. Alle prikkels stapelen zich op doorheen de dag. Als ze thuis komt is haar vat vol, het lijkt alsof alles wat ik doe om haar to trust te brengen gewoon van haar afglijdt.'


Op vrijdagavond 18 maart ontvangen we kinderen voor wie de wereld soms of vaak overweldigend is. Door drukte binnenin hen of om hen heen, door een hoge sensitiviteit voor prikkels en alle voel-gewoel binnein, een gevoeligheid voor onvoorspelbaarheid enzovoort.


Samen met maam of papa mogen ze ervaren hoe hun lijfje rustig wordt via diepedrukmassage, strijkmassage en een hand- of voetmassage.


Je leert 3 manieren om jouw kind zonder woorden tot rust te brengen via een voorspelbaar massageritueel. We oefenen boven de kleren en in een veilig groepje.


Heel welkom,

NancyJe schrijft in voor een groepstraining van 6 uren, verdeeld over 3 wekelijkse sessies van telkens 2 uren.


Of je kiest voor de deepdive groepstraining van 1 dag (van 10u tot 16u) met een terugkomdag (van 9u tot 12u) ongeveer een maand na het einde van de training.


Kostprijs is 115 euro.

Ik voel (me) goed 

zelfbeeldtraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar 


'Ik voel (me) goed' is een ervaringsgerichte zelfbeeldtraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar met faal- of succesangst, weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld. In een klein en veilig groepje experimenteer je volop met nieuwe vaardigheden om meer op jezelf te kunnen en durven vertrouwen, zodat je jouzelf écht kunnen laten zien.


Je leert aan de hand van ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen verschillende vaardigheden en technieken die jou helpen om te gaan met gevoelens van onzekerheid en tekort aan zelfvertrouwen. Je leert jouw eigen  talenten kennen én naar buiten brengen en je leert ook wat jouw valkuilen zijn en hoe je die kan vermijden.


Hoe kan ik leren vertrouwen op de stresssignalen van mijn lichaam? 

Wat is innerlijke intuïtie? Waarom is dit helpend?

Wat doe ik met al dat voel-gewoel binnenin?

Welke rol heeft mijn denken op mijn gedrag? 

Hoe kan ik omgaan met complimenten? Hoe kan ik lief zijn voor mezelf?

Op deze en nog veel andere vragen ga je zélf het antwoord ontdekken.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.De training omvat 7 groepssessies van anderhalf uur en een voorafgaand individueel intakegesprek. Deelnameprijs bedraagt 310 euro.

Samen ont-moeten (mindfulnesstraining)

voor prikkel- en/of hooggevoelige kinderen tussen 8 en 12 jaar


In een klein veilig groepje doe je samen met andere kinderen tal van ervaringsgerichte mindfulnessactiviteiten om te mogen zijn, te voelen, creatief aan de slag te gaan en te ont-prikkelen. We maken tijd om samen te ontdekken hoe je kan omgaan met hooggevoeligheid en te veel prikkels. De focus is mogen groeien, jezelf beter leren kennen, ont-moeten en dicht mogen blijven bij wie jij bent. 


Via deze mindfulnesstraining leren we omgaan met angst, verdriet, boosheid en onzekerheid. We helpen je beseffen dat de moeilijke dingen die bij het leven horen niet onoverkomelijk hoeven te zijn. We worden ons meer bewust van ons lichaam en ontdekken hoe onze adem een alarmklok voor stress en overprikkeling is. We trainen metabewustzijn door ons bewust te worden van afleiding of prikkels en ons opnieuw te leren focussen en gronden.


Deze training is er voor lagereschoolkinderen die last hebben van onrust of concentratieproblemen, slaapproblemen, piekeren, verlegenheid, angst of het gevoel overprikkeld te zijn en zich daar ongelukkig bij te voelen. We starten sowieso met een intakegesprek waarbij we jullie als gezin uitnodigen. 

Dit om de verwachtingen en de hulpvraag te verhelderen en eventuele vragen over de training te beantwoorden.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.groepstraining van 4 uren (en bijkomend ouder-kindmoment) verdeeld over wekelijkse sessies van telkens een uurtje


deepdive groepstraining van 1 halve dag


Kostprijs is 85 euro.

Mindsettraining

voor kleuters en voor kinderen uit het 1e tot 6e leerjaar


Gaat jouw kind er vaak op voorhand al van uit dat iets niet zal lukken? Durft het vaak niet te starten aan een taak of uitdaging omdat het bang is fouten te maken? Geeft jouw kind snel op wanneer iets niet lukt? Schuift jouw kind opdrachten voor zich uit en is het zinnetje 'ik kan dat (toch) niet' jou wel bekend?


Deze manier van denken wijst op een vaste mindset, bedacht door hoogleraar Carol Dweck. Als je daarentegen denkt vanuit een groeimindset dan ben je ervan overtuigd dat fouten nodig zijn om te leren en dat proberen en hard werken zinvol is om te groeien. Je kijkt positief naar uitdagingen, gelooft in hard werken als manier om je doel te bereiken, je leert dat vallen bij vooruitgaan hoort en je leert van feedback van anderen. Kinderen die tegen zichzelf leren praten vanuit een groeimindset en via groeitaal blijven ... groeien!


In een reeks van 5 bijeenkomsten worden kinderen gestimuleerd om te groeidenken en ontdekken ze welke saboteurs in hun hoofd rondspoken.


REEKS 1 voor kleuters op woensdag 05/01, 12/01, 26/01, 02/02 en ouder-kindmoment op 09/02 telkens van 14u tot 15u 


REEKS 2 voor leerjaar 1 2 3 op woensdag 05/01, 12/01, 26/01, 02/02 en ouder-kindmoment op 09/02 telkens van 17u tot 18u 


DEEPDIVE voor kleuters op zaterdag 08/01 van 9u tot 12u


DEEPDIVE voor leerjaar 1 2 3 op zaterdag 15/01 van 9u tot 12u

We komen één keer per maand gedurende anderhalf uurtje samen om te knutselen en te experimenteren rond onze eigen talenten. Kostprijs is 30 euro per workshop. 

Talententocht voor geluksvogels

voor kinderen van 7 tot 11 jaar 


In deze talententocht voor geluksvogels bouwen je samen met leeftijdsgenootjes een zo groot mogelijk warm nest uit. We gaan samen op weg naar meer geluk. Maar hoe doe je dat? De tien vogels uit het boek van schrijver Leo Bormans geven ons raad. Hun tips leiden ons door creatieve opdrachten en geluksmomentjes.

We leren, knutselen en werken rond droomgeluk, onze eigen waarheidskoffer, mezelf zijn,  ons eigen veiig nest, ontdekken waar ik goed in ben, loslaten en volhouden, energiegevers- en nemers, dromen realiseren en jezelf en anderen gelukkig maken. Hoe beter we onszelf leren kennen, hoe meer we kunnen doen van wat goed voor ons voelt.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.


We komen vier halve dagen samen op het einde van de zomervakantie. Onze volgende reeks wordt gepland tijdens de zomervakantie van 2021-2022.

Geluk(t) 

5e en 6e leerjaar 


Geluk(t) is een vierdaagse training waarbij spellings- en rekenvaardigheden op speelse wijze worden verankerd met aandacht voor eigen talenten, faalangst en groeimindset. Om het nieuwe schooljaar goed te starten!

Samen met logopedisten Paulien Van Moorleghem en Trui Pappens ontvang ik tijdens deze training kinderen die de leerinhouden uit de derde graad willen opfrissen. We richten ons specifiek tot kinderen die een speelse maar wetenschappelijk onderbouwde ondersteuning kunnen gebruiken bij moeilijk lopende emotionele en/of cognitieve vaardigheden.


Je kan nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen voor de zomervakantie van 2021-2022 openen.De twinkeldagen gaan door tijdens de paas- en zomervakantie. De exacte data worden ongeveer een maand voordien bekend gemaakt.


Kostprijs voor een dag twinkelplezier (van 9u tot 16u, opvang mogelijk) inclusief materialen, water en een gezond tussendoortje bedraagt 45 euro.


Twinkeldagen
per leeftijdsgroep, voor kleuters en kinderen tot 12 jaar


Ongemerkt en op een heel spontane manier brengen we verschillende diepzinnige thema's aan waar kinderen op deze leeftijd sterk mee bezig zijn. Welke regenboog aan kleuren zit verstopt binnenin jou? Hoe toon je jouw eigenheid? Hoe is iedereen anders en helemaal oké? Hoe kan je jouw stempel drukken? Hoe kan je jou verbinden met mezelf en vandaaruit met de ander? Welke schatten liggen verborgen in jezelf? Hoe verzorg je die schatten? Wat zijn ja nee gevoelens? Hoe voel je grenzen in je lijfje? Welke schatten wil ik graag nog wat vaker kunnen tonen en vooral, hoe doe ik dat?


We inspireren en amuseren elkaar tijdens een dag (twee dagen voor oudere kinderen) vol yoga, creativiteit en plezier midden in de natuur. In een kleine groep van maximaal 10 kinderen om de veiligheid en geborgenheid te garanderen. 


Onze lesgeefster Nienke is momenteel met zwangerschapsverlof tot het einde van de zomer. Er gaan momenteel geen lessen en twinkeldagen door. Je kan wel nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.
Volg ons voor dagelijkse inspiratie
en nieuws over ons aanbod.


Onze algemene voorwaarden en privacy policy kan u via deze link nalezen.

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal

+32 499 613 777

info@praktijkdebolderkar.com


Copyright 2020.