De nieuwe lessenreeksen zullen vanaf september 2023 doorgaan op woensdagnamiddag en/of maandagavond in de Maalzaak in Etikhove. Concrete data volgen binnenkort.


Wie zich via bovenstaande knop inschrijft op de interesselijst, ontvangt als eerste een vrijblijvende uitnodiging tot inschrijving.


De kinderen worden begeleid door twee gecertificeerde en ervaren Rots en Water trainers, Nancy (integratief psychotherapeute) en Kathy (ergotherapeute).


Deelname bedraagt 185 euro voor de volledige lessenreeks, inclusief wekelijkse thuiswerkopdrachten en wekelijkse tips voor ouders rond hoe je het aangeleerde thuis kan gebruiken en verder inoefenen. 


Afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten, is terugbetaling gedeeltelijk mogelijk. Bevraag hen over de voorwaarden.

Rots en Water
(8-delige lessenreeks en zomerkampjes)


De Rots & Water weerbaarheidstraining leert je om in contact met anderen sterk te zijn als een rots en buigzaam te zijn als water. Rots en Water zijn uitersten die je kan (leren) combineren om te tonen wat je wil.


Je leert

- je sterk voelen in je eigen lichaam

- op jezelf en je eigen kracht te vertrouwen

- je eigen binnenkant en reactiepatronen kennen
- kracht en rust vinden in je buik
- grenzen aanvoelen bij jezelf en bij anderen
- hoe leuk het is om te durven doen wat je wil
- wat voor jou oké voelt en wat niet
- lichaamstaal gebruiken
- jezelf te beheersen en te herpakken

- mentale en innerlijke kracht gebruiken

- omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen

- eigen persoonlijke ruimte voelen en deze durven innemen

- in actie komen in verlammende situaties


Als jij nu denkt "Hoe doe je dát?" ben je heel erg welkom!


Tot binnenkort

Nancy en Kathy

Onze driedaagse zomerkampjes gaan deze zomer door in de school in Maarke-Kerkem. Er is een grote (speel)tuin, sportzaal en veel ruimte om onze handen vuil te maken tijdens creatieve groeiopdrachten.


De kinderen worden begeleid door twee gecertificeerde en ervaren Rots en Water trainers, Nancy (integratief psychotherapeute) en Kathy (ergotherapeute).


Het kampje voor kinderen tussen 10 en 13 jaar gaat door van 10 tot en met 12 juli 2023. Inschrijven kan tot 30 juni 2023. Kinderen tussen 6 en 10 jaar zijn welkom van 16 tot en met 18 augustus 2023. Inschrijven kan tot 31 juli 2023.


Deelname aan het driedaagse kamp bedraagt 210 euro. Jouw kind wordt ondergedompeld in het therapeutische Rots en Water oefenprogramma. We geven alle lessen zoals tijdens de reguliere lessenreeks, maar tijdens de kampjes zorgen we daarnaast ook voor creatieve groeiopdrachten, lichaamsgerichte leerspelletjes en samen ravotten.


Afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten, is terugbetaling gedeeltelijk mogelijk. Bevraag hen over de voorwaarden.

In 2023 bieden we verschillende edities aan. Je kan inschrijven per editie of voor meerdere edities, want ze hebben telkens een verschillende inhoud.


- de wintereditie: op 23 en 24 februari 2023

- de lenteditie: op 13 en 14 april 2023

- de zomereditie: op 28 en 29 augustus 2023

- de herfsteditie: op 30 en 31 oktober 2023


Krachtpad

beleefdagen voor kinderen uit het derde tot zesde leerjaar


Ken jij het gevoel alsof een stuk van jezelf zijn glans verloren is? Dat jouw parel ondergesneeuwd geraakt is en je niet goed meer weet (of durft voelen) wie je écht bent binnenin?


Tijdens onze beleefdagen gaan we samen op zoek naar jouw binnenkant en hoe je die terug kan laten stralen. In verbinding met anderen (her)ontdek je hoe je jezelf terug kan laten zien.

 

Wie ben ik binnenin? Welk maskergedrag wil ik niet langer?

Waarom durf ik mezelf niet te tonen? Vanwaar komt dit?

Wat wil ik wél tonen? Wat is mijn parel? Waarin wil ik stralen?

Hoe kan ik de kracht vinden om mijzelf écht te tonen?
Vinden anderen dat ook spannend en eng? Hoe doen zij dat?

Op deze en nog veel andere vragen ga je zélf het antwoord ontdekken.


Tot binnenkort

Angelique en LaraWe zoeken nog naar een moment dat voor veel kinderen en ouders past. Onze voorkeur zou uitgaan naar zaterdagnamiddag of -avond, of zondagvoormiddag. Maar zolang het klopt voor ons eigen gezin, luisteren we graag naar jullie voorkeur.


Heb je dus interesse? Voel je dat jouw kind hier deugd van zou hebben? Laat dan vrijblijvend jouw gegevens en voorkeursmoment na zodat we jou kunnen contacteren van zodra we een voldoende groot groepje kunnen samen brengen.


Plusgroep

plusgroep voor snelle, nieuwsgierige denkers van 7 tot 11 jaar


Voor snelle, creatieve denkers is het vaak moeilijk om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten of op hun niveau te worden uitgedaagd en gevoed. Veel hoogbegaafde kinderen ervaren daardoor bewust of onbewust het gevoel anders te zijn of misbegrepen te worden. 


In onze praktijk specialiseerden verschillende collega's zich in het diagnostisch onderzoek en begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Sinds corona raakten onze plusgroepjes ondergesneeuwd en spitsten we ons vooral toe op individuele kind- en ouderbegeleiding. Dat blijven we doen, maar we willen ook gehoor geven aan jullie vraag om hoogbegaafde kinderen in contact te brengen met ontwikkelingsgelijken.


Onze plusgroepjes zijn daarom terug van (even) weggeweest!


Vanaf schooljaar 2023-2024 brengen we hoogbegaafde kinderen en snelle denkers opnieuw samen. Zodat ze samen met ontwikkelingsgelijken inzicht kunnen krijgen in hun eigen leer- en denkproces, zodat ze ook eens in de leerkuil terecht kunnen komen en op hun maat worden uitgedaagd, zodat ze samen met andere snelle, creatieve denkers tot een evenwichtig en realistisch zelfbeeld kunnen komen en kunnen groeien in hun vriendschapsverwachtingen en wensen over wie ze kunnen maar bovenal willen zijn.


We zoeken nog naar een moment dat voor veel kinderen en ouders past. Onze voorkeur zou uitgaan naar zaterdagnamiddag of -avond, of zondagvoormiddag. Maar zolang het klopt voor ons eigen gezin, luisteren we graag naar jullie voorkeur. Heb je dus interesse? Voel je dat jouw kind hier deugd van zou hebben? Laat dan jouw gegevens en voorkeursmoment na zodat we jou kunnen contacteren van zodra we een voldoende groot groepje kunnen samen brengen.


Heel welkom,

Nancy en Daisy
De lessenreeks bestaat uit zes lessen die telkens doorgaan op zaterdagnamiddag van 14u tot 16u.


De inschrijvingen voor de lopende reeksen zijn momenteel gesloten. Nieuwe lessenreeksen worden binnenkort bekend gemaakt op deze plek en op onze sociale media.


Deelname bedraagt 60€ per namiddag. Afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten, is terugbetaling als groepstherapie tot de helft van de deelnameprijs mogelijk.


De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 kinderen.

De eerstvolgende training is gericht op kinderen uit het eerste tot en met derde leerjaar.


Mindsettraining

6-delige training voor kinderen uit het eerste tot en met derde leerjaar


Als ouder willen we graag dat onze kinderen nieuwe uitdagingen aangaan, dat ze op een comfortabele manier leren zonder meteen te denken: "dit is te moeilijk voor mij, ik kan het niet".


Als je iets onder de knie wil krijgen of een uitdaging wil aangaan, helpt het om te denken: "dit is een uitdagende opdracht, hier kan ik vast veel van leren." Dat is een groei mindset.


Kinderen die op deze manier tegen zichzelf praten, beseffen dat talent niet vast staat, maar dat je vaardigheden kan ontwikkelen.


Tijdens deze training leren we:
- dat ons brein kan groeien!
- hoe we kunnen reageren op fouten
- leren = proberen
- over de leercyclus en de leerkuil
- reflecteren op ons eigen leren

- dat talent slechts deels aangeboren is
- gepaste doelen stellen
- benoemen hoe het voelt als we falen

- wat we kunnen doen bij faalangst 
- waarom veerkracht en doorzetting belangrijk zijnHeel welkom,
Nancy 


Deelname aan de tweedaagse op 1 en 2 november 2023 bedraagt 135 euro.


Inschrijven doe je makkelijk via angelique@praktijkdebolderkar.com of via bovenstaande link.

Ik mis je (voeldagen)

voor kinderen uit de lagere school die iemand moeten missen 

Ik moet mijn papa al drie jaar missen.

Mijn beste vriendin is verhuisd. Ik mis haar.

In de papaweek mis ik mama.

Waarom kan ik niet naar mijn lievelingsjuf?

Ik wil terug naar mijn vorige klas.

Ik wil terug naar hoe het vroeger was.

Mijn mama is sinds de diagnose zichzelf niet meer, ik mis haar.

Ik vind geen plekje in de klas, ik mis vriendin rondom mij.

Ik mis de rust die we vroeger hadden thuis.

Bij ons thuis wordt niet meer gepraat.

Ik mis mijn broer, voor eeuwig en altijd.


Iedereen kent gemis en verlies. Alleen praat bijna niemand erover. Gemis is pijnlijk als je het alleen moet dragen.


Angelique organiseert deze tweedaagse voor lagere schoolkinderen die de pijn voelen om iets of iemand te moeten missen. Het gevoel mag er gewoon 'zijn'. We putten kracht uit herkenning en het samen delen. Twee voeldagen met verbondenheid door samen de natuur in te trekken, te koken en onze verhalen te delen. Niets moet, alles kan.
Tot binnenkort

AngeliqueInschrijven kan per les of voor de volledige reeks. 10 euro per les. Wie inschrijft voor de volledige reeks kan genieten van 10% korting. Nieuwe kinderen kunnen gebruik maken van een gratis proefles.

Kinderyoga 

per leeftijdsgroep, van kleuter tot 12 jaar


Kinderyoga laat kinderen twinkelen. Met beide voetjes op de grond tonen ze in hun ogen het lichtje in hun hart. In kinderyoga ga je op een speelse, avontuurlijke manier je eigen krachten ontdekken en ga je op zoek naar evenwicht en licht. Een beetje twinkelingen voor een wereld vol magie! 


Kinderyoga gaat door op dinsdagavond
- van 17u tot 18u voor kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar

- van 18u tot 19u voor kinderen vanaf het eerste tot het zesde leerjaar 

(leeftijdsgrenzen zijn niet strikt)


Om te noteren in jullie agenda:

- eerstvolgende lesreeks voor kinderen: 10 januari, 24 januari, 31 januari en 7 februari

- ouder-kindyoga voor kinderen t.e.m. 1e lj: zondag 22 januari van 10u tot 11u (eerste groep) en van 11u15 tot 12u15 (tweede groep) en dinsdag 14 februari van 17u tot 18u en bij voldoende interesse ook van 17u15 tot 18u15 (15 euro per ouder-kind moment)


Tot binnenkort

NienkeDe twinkeldagen gaan door tijdens de (zomer)vakantie. Op dit moment maken we onze planning op en kan je dus nog niet inschrijven.

Twinkeldagen
per leeftijdsgroep, voor kleuters en kinderen tot 12 jaar


Ongemerkt en op een heel spontane manier brengen we verschillende diepzinnige thema's aan waar kinderen op deze leeftijd sterk mee bezig zijn. Welke regenboog aan kleuren zit verstopt binnenin jou? Hoe toon je jouw eigenheid? Hoe is iedereen anders en helemaal oké? Hoe kan je jouw stempel drukken? Hoe kan je jou verbinden met mezelf en vandaaruit met de ander? Welke schatten liggen verborgen in jezelf? Hoe verzorg je die schatten? Wat zijn ja nee gevoelens? Hoe voel je grenzen in je lijfje? Welke schatten wil ik graag nog wat vaker kunnen tonen en vooral, hoe doe ik dat?


We inspireren en amuseren elkaar tijdens een dag (twee dagen voor oudere kinderen) vol yoga, creativiteit en plezier midden in de natuur. In een kleine groep van maximaal 10 kinderen om de veiligheid en geborgenheid te garanderen. 


Nieuwe data volgen. Je kan wel nu reeds inschrijven op de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer de inschrijvingen openen.


Tot binnenkort

Nienke
Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal
Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00