Je kan bij ons terecht voor psychodiagnostisch onderzoek voor kinderen en jongeren tot 17 jaar. Je hebt geen doorverwijzing nodig.

Er is geen wachtlijst voor psychodiagnostisch onderzoek, je kan doorgaans binnen de week terecht.

Je kan terecht voor:

  • uitgebreid intelligentieonderzoek bij vermoeden van hoogbegaafdheid of leerstoornissen;
  • intelligentieonderzoek in het kader van uw terugbetalingsaanvraag voor logopedische sessies (aangepast verlaagd tarief);
  • screening van aandacht- en concentratievaardigheden;
  • screening van de executieve functies en leervaardigheden: aandacht en concentratie, geheugen, planning en organiseren, cognitieve flexibiliteit, responsinhibitie, enzovoort;
  • screening ASS en/of algemene ontwikkeling;
  • onderzoek bij (vermoeden van) ontwikkelingsstoornissen;
  • het opmaken van een informatieverwerkingsprofiel bij vermoeden van hoogsensitiviteit of prikkeloverbelasting;
  • belevingsonderzoek als peiling naar het algemeen welbevinden (zelfbeeld en identiteit, hechting, familiale of schoolse zorgen, emotionele leeftijd, ...) wanneer u meer inzicht en tools wil krijgen bij signalen of gedragingen die u opvangt van uw kind en waar woorden momenteel nog ontbreken.

Afhankelijk van de vraagstelling kan een diagnostisch onderzoek één tot meerdere sessies en onderzoeken in beslag nemen. Elk onderzoek gebeurt steeds op maat en in voorafgaand transparant overleg met de cliënt en/of verwijzer. Wanneer jonge kinderen het onderzoek spannend vinden, zijn ze welkom om vooraf en samen met mama of papa te komen kennismaken met de therapeut en het materiaal.

Na afloop volgt een adviesgesprek met de ouder(s). Je ontvangt een uitgebreide handelingsgerichte verslaggeving met alle testresultaten en observatiegegevens. Indien gewenst en aangewezen kan ook jouw kind aanwezig zijn om op een laagdrempelige manier en in gepaste bewoordingen op maat de resultaten te vernemen.


Onze therapeuten werken vanuit een eigentijdse visie op welzijnszorg waarbij we jouw kind in zijn geheel bekijken en alle deelfacetten in kaart proberen te brengen. We hebben daarbij aandacht voor capaciteiten en talenten, valkuilen en groeimogelijkheden en trachten van daaruit een concreet ontwikkelingsprofiel op te maken.


Wij stellen zelf geen diagnoses. Bij een vraag naar een eventuele diagnosestelling werken wij nauw samen met (door jou gekozen) (kinder)psychiaters. 

Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal




Maandag – vrijdag
9:00 – 22:00

Zaterdag
9:00 – 15:00